REKLAMI GEÇ

Gaziantep katliamına odalardan kınama

Gaziantep katliamına odalardan kınama

Gaziantep’te 54 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya tepkiler sürüyor. Denizli Ticaret Odası, Denizli Tabip Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, yayınladıkları bildirilerle katliamı kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2016 Pazartesi, 18:23

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, yaptığı yazılı açıklamada, Ortadoğu’da yuvalanan terör örgütleri ve işbirlikçisi ülkelerin hedefi olan Türkiye’nin toplu katliamlar merkezine dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“İç savaş provasına dönen bu saldırılarda son zamanlarda yüzlerce yurttaşımızı yitirdik. Aynı terör örgütleri, son olarak Gaziantep’te bir düğüne saldırarak canlı bomba patlattı. Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısında canlı bomba marifetiyle 54 yurttaş yaşamını yitirdi, 100’e yakın yurttaş yaralanarak tedavi altına alındı. Henüz iki ay önce İstanbul Atatürk havaalanına saldıran aynı terör örgütü, anlaşılan o ki Gaziantep katliamıyla halkımızı bir kez daha güvensiz bırakmayı ve direncini teslim almayı hedefledi. Halkımızın can güvenliği kalmamıştır. Her an çatışmalı bir ortamın ya da saldırının hedefinde kalması an meselesidir. Çocuk, genç, yaşlı; her yaştan insanımız bu saldırılarda ya yakınını, ya da kendi canını bombalara kurban vermektedir. Yitirilen her can içimizi parçalıyor. Yükselen her feryat içinden geçtiğimiz karanlık zamanları bir kez daha hatırlatıyor. Ancak bu kaderimiz değildir. Ne bombalara, ne teröre ve ne de iç savaştan medet uman düşmana fırsat vermeyeceğiz. Teröre alışmayacak, direncimizi yitirmeyeceğiz. Ülkemizin bölünüp iç savaş çıkmasından medet umanların hevesleri kursaklarında kalacak.”

DTO: BİZ; TEK YÜREK, TEK VÜCUT TÜRKİYE’YİZ
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu, son günlerde artış gösteren terör olaylarına tepki göstererek, hainlerin emellerine ulaşamayacaklarını belirtti. Van, Elazığ, Bitlis, Gaziantep ve Tunceli’de meydana gelen terör olaylarıyla ilgili yazılı açıklama yapan DTO Yönetim Kurulu, şu görüşlere yer verdi:

“Güvenlik güçlerimizin yanı sıra masum insanlarımızı çocuk kadın demeden öldürenleri lanetliyoruz. Hain saldırılar, dün olduğu gibi bugün de milletimizin arasına nifak sokamayacaktır. Biz; tek yürek, tek vücut Türkiye’yiz. Karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler, 15 Temmuz darbe girişiminde dik duran milletimizi unutmasınlar. Aziz milletimizin onurlu duruşu sayesinde hainler, asla emellerine ulaşamayacaktır. İş dünyası olarak birlik, beraberlik ve huzuru bozan her türlü terör olayını kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

TABİP ODASI: HALKIMIZ AYRIŞTIRMA ÇABALARINI BERTARAF EDECEKTİR
Denizli Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun açıklamasında da “Gaziantep’teki saldırı terörün gerçek yüzünü bir kez daha gösterirken, terörist örgütler yoluyla ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları da ortaya koymaktadır. Halkımızı ayrıştırma çabaları yine teröre karşı tek yürek olan halkımız tarafından bertaraf edilecektir. Denizli Tabip Odası olarak terörü ve teröre destek olanları lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı