REKLAMI GEÇ

Himmet Yavaş adaylığını açıkladı

Himmet Yavaş adaylığını açıkladı

Mayıs ayında genel kurul gerçekleştirecek Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda Birlik Dayanışma Grubu adayı olarak Himmet Yavaş’ı öne sürdü. Mevcut oda başkanı Necdet Yılmaz’ın da destek verdiği Yavaş’ın adaylık açıklamasında meslektaşları salondan taştı.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 11 Mart 2016 Cuma, 13:27

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Mayıs ayı içinde seçimli genel kurul gerçekleştirecek. Oda Başkanı Necdet Yılmaz’ın üst üste iki dönem görev yaptığı nedeniyle aday olamayacağı genel kurulda Himmet Yavaş da adaylığını açıkladı. 

Birlik Dayanışma Grubu’nun adayı olarak ortaya çıkan Himmet Yavaş’ın Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ndeki basın toplantısına meslektaşları yoğun katılım gösterdi. Salona sığmayan mali müşavirler arasında oda başkanı Necdet Yılmaz da vardı. Yılmaz ilk kez bir grup adına öne çıktığını söyleyerek Yavaş’a açık destek verdiğini gösterdi.

GRUP ADINA 5 ADAY KÜRSÜYE ÇIKTI
Birlik Dayanışma Gurubu Başkan adayı olarak Himmet Yavaş ile birlikte yönetim kurulunda görev alacak 4 ismi daha öne sürdü. Odada geçen dönem başkan yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Sarıgöl, Disiplin Kurulu’nda görevli Adnan Selçuk, oda sekreteri Aykut Yıldırım ile ilk kez yönetime talip olan eski vergi müfettişi Rıza Altın, Yavaş’ın listesinde yer alacak.

UZLAŞI İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK
Başkan adayı Himmet Yavaş, ortak bir adayla seçime gidilmesi yönünde büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Benim başkanlık gibi bir beklentim ve talebim olmadı. Grup olarak uzlaşı anlamında elimizden ne geldiyse yaptık” dedi.
Amaçlarının çıtayı daha da yükseltmek olduğuna işaret eden Yavaş; “Hep birlikte odayı yöneteceğiz. Sadece buradaki beş kişi değil herkesin katılımına ihtiyacımız var. Biz kesinlikle ayrıştırma bölme anlamında gelmedik. Bizim hedefimiz birleştirici olmak. Diğer gruplardan kim gelirse gelsin bizim arkadaşlarımızdır. Sorunlarımızın hepsini biliyoruz. Bunları nasıl çözeceğiz önce bunlara yoğunlaşıp daha sonra projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

YILMAZ: 6 AYDIR CAMİAYA BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUM
Denizli SMMMO Başkanı Necdet Yılmaz da bir konuşma yaparak altı aydır grupları birleştirmek için mücadele ettiğini söyledi. Yılmaz “Hiçbir meslek grubunda hiçbir kurumda uygulanmayan bir seçim sistemi ile karşı karşıyayız. Nispi seçim sistemi bunun adı. Her grup aldığı oyla yönetimde kendini temsil ettirmekte. Biz herkesin yönetime katılmasını savunuyoruz. Onun için altı aydır çalışmamız var. Fakat bu seçim sistemi ile icra organlarında muhalefet görevi görerek iş yapmanın kolay olmadığını bizler burada yaşadık” dedi.

ÇATAL KAZIK YERE GİTMEZ
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü “Bunu yasal anlamda çözemedik, kendi içimizde çözelim diye kendi aramızda konuştuk. Tam 6 aydır bu grupları birleştirerek ilimize mesleğimize hizmet edecek daha güçlü bir kadro çıkarmak arzusundaydık. Bu çalışmalarımız son güne kadar, daha düne kadar devam etti. Dün akşam itibariyle yine denedik olmadı.
Özellikle gruplar kendilerini bir şekilde ifade etsinler ama en azından ittifak konusundaki şahsi umutlarım devam ediyor. Bunu her gruptan arkadaşları da alarak yapabiliriz. Çünkü biz buna rıza gösterdik. Bir yanlış anlamaya da izin vermemek adına düzeltme yapayım.
Sırf bunun için diğer gruplar adaylıklarını açıkladılar biz de boşta kalmayalım diye kendi aramızda bir arkadaşımızı çıkardık. Üç grubu hatta dört grubu birleştirerek, herkesin kabul edeceği bir üstadımızı bunların başına vererek, en azından ilk beşi böyle yapalım da kalan ikiyi de doldururu diye düşünmüştük. Diğer kurulları da hiç oy oranına bakmadan birer birer arkadaşlardan dolduralım istedik. Fakat düne kadar yaptığımız bu görüşmelerde bunun da ne yazik ki olamayacağını gördük. Karşı tarafların görüşleri de o yönde olunca biz tekrar Birlik Dayanışma Grubu olarak dördüncü kez koordinasyon kurul toplantısı yaparak kendi aramızda meyil yoklaması yaptık. Arkadaşların yaptığı bu çalışma sonrasında bugün 5’ini gördüğünüz fakat tam 51 tane hizmet edecek arkadaşımızı odanın emrine vereceğiz”

KOPMALAR OLACAĞINI BİLİYORDUK
“Biz kendi grubumuzun kargaşa olacağını bile bile , hatta kopmaların olacağını bile bile direnç gösterdik, gelin bir olalım dedik. Ama bunlardan bir sonuç alamadık.
Ben bu arkadaşlara inanıyorum. Bu nedenle onların yanındayım. Bu tür grup çalışmalarında bu güne kadar bulunmadım. Ama bugün netleştikten sonra ben de inandığım grubun yanındayım. Bundan sonra bana düşen görevlerde odanın emrindeyim”

BARDAN’DAN JET AÇIKLAMA
Diğer yandan Yavaş’ın adaylık açıklamasının hemen ardından grubun adayı olarak daha önce öne çıkan Necdet Bardan tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Ön seçimden birinci çıktım, grubun adayı oldum. Ancak önceki günden bu yana grubun adayı Himmet Yavaş olarak lanse edilmeye çalışılmaktadır. Yavaş’ın hangi yöntemle başkan adayı olarak seçildiği belirsizdir. Benim çalışmalarım bundan sonra da devam edecektir” denildi.

İŞTE ADAYLAR
Mayıs ayındaki genel kurulda başkanlık için Himmet Yavaş ile birlikte Ali Osman Horzum, Necdet Bardan, Hasan Akgün ve Hakan Şirin isimleri yarışacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı