REKLAMI GEÇ

İKK’dan Yıldız Sarayı Operasyonuna tepki

İKK’dan Yıldız Sarayı Operasyonuna tepki

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu, mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin Yıldız Sarayı’ndaki yerinin polis zoruyla boşaltıldığını belirterek, boşaltma kararı tahliye işlemine tepki gösteren Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, yönetici Mücella Yapıcı ve odanın avukatı Can Atalay’ın da aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 16:36

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Cüneyt Zeytinci, yaptığı açıklamada, tahliye işlemini eleştirdi. Gözaltı uygulamalarını da eleştiren Zeytinci, “2002 yılında imzalanan protokol süresi bitmeden, hukuk tanımaz bir şekilde binanın boşaltılması girişimi alışık olduğumuz bir şekilde darbe usullerine göre gerçekleştirilmiştir. Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası bugün sabah saatlerinde emniyet güçlerince ablukaya alınmış, yöneticilerimizin binaya girmesine izin verilmemiş, sokağa girmek isteyen aralarında Can Atalay, Mücella Yapıcı, Cem Tüzün ve Eyüp Muhçu’nun da olduğu 16 kişi gözaltına alınmıştır” dedi.

Gözaltına alınan yöneticilerin serbest bırakılmasını isteyen Zeytinci, “AKP iktidarının Gezi direnişinin yıldönümünde halkın taleplerine, bilime ve aydınlığa karşı tutumu bugün kullanmakta olduğumuz bina basılarak TMMOB’den intikam almaya çalışılarak devam etmiştir. TMMOB, doğamızın, kentlerimizin ve kamusal varlıklarımızın yağmasına, talanına karşı mücadelesini sürdürecektir; faşizme, diktatörlüğe ve baskılara asla teslim olmayacaktır” ifadesini kullandı,

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı