REKLAMI GEÇ

İnşaat Mühendisleri Odası’nda seçim var. Meslekte Birlik ve Çağdaş Mühendisler yarışacak

İnşaat Mühendisleri Odası’nda seçim var. Meslekte Birlik ve Çağdaş Mühendisler yarışacak

Kentin güçlü sivil toplum kuruluşlarında seçim heyecanı sürüyor. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi de seçime gidiyor. 22-23 Şubat’ta gerçekleştirilecek genel kurulda, Meslekte Birlik ve Çağdaş Mühendisler yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2020 Çarşamba, 08:00

Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’ndan sonra, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi de genel kurula gidiyor. İMO Denizli Şubesi’nde 22-23 Şubat tarihlerinde genel kurul heyecanı yaşanacak.

Mevcut Başkan Şevket Murat Şenel’in aday olmadığı seçimlere iki grup katılacak. Yarış, Ahmet Çorbacıoğlu’nun başkan adaylığında Meslekte Birlik Grubu ile Nigar Hüyük’ün önderlik ettiği Çağdaş Mühendisler Grubu arasında geçecek.

1516 üyesi bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde seçimler çarşaf liste yöntemi ile yapılacak. Yönetim kurulu ve Ankara delegeleri seçimleri ayrı ayrı yapılacak, her ikisinde de çarşaf liste yöntemi uygulanacak.

3 dönemdir İMO Denizli Şubesi Başkanlığını yürüten Şevket Murat Şenel görevi bırakmaya hazırlanıyor. Bu dönem aday olmayan Şenel, Meslekte Birlik Grubu içinde yer alacak ve Ankara delegesi adayı olacak.

Meslek örgütlerinde seçimlerin önem taşıdığını belirten ve yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmeler yapan Şevket Murat Şenel, görev süreci boyunca öne çıkardığı ve çözümüne ilişkin çaba harcadıkları önemli konulardan bazılarında başarılı olduklarını söyledi.

Şenel, “Geldiğimiz günden beri 1938 yılından kalma yasayla mühendislik mesleğinin yönetilemeyeceğini söyledik. Uzmanlığı devreden çıkaran bir yasa var ve ne yazık ki değişmedi. Bu anlayışla mühendislik eğitimi olmaz, olmadığı da görülüyor. Her şehre açılan üniversiteler kapatılmadığı sürece askeri ücrete mahkum bir çalışmadan kurtulamayacak” dedi.

Yapı denetimle ilgili sorunların çözümüne ilişkin sonuca ulaştıklarını ifade eden Şenel, Müteahhitlik Yasası’nın da 2019 sonunda devreye girmesiyle geleceğe yönelik önemli adımların atıldığını kaydetti. Şenel, “Avrupa Birliği’nde 19 ülke var ve Türkiye bu ülkelerden 20 kat daha fazla müteahhide sahip. Bu sürdürülebilir bir yapı değildi” dedi.

Seçimler öncesinde üyelerine seslenen Şenel, “Meslektaşlarımız seçimlere partilerin değil mesleğin siyasetine göre yaklaşım sergilemeli. Aynı masada oturamazsak, birlikte çalışma kültürü oluşturamazsak sorunları çözemeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı