REKLAMI GEÇ

İSO 500’e Denizli’den 12 firma girdi

İSO 500’e Denizli’den 12 firma girdi

İstanbul Sanayi Odası geleneksel hale getirdiği 500 Büyük Firma Anketi’nin 2018 yılı sonuçlarını açıkladı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, geçtiğimiz yıl listede 11 firma ile temsil edildiklerini, bu yıl ise bir artış ile 500 büyük arasında 12 Denizlili firmanın yer aldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2019 Salı, 15:11

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’ni Denizli bazında değerlendirdi.

İlk 500 şirket listesinde 24. sırada yer alan Er-Bakır’ın, Denizli sıralamasında yine liste başı olduğunu belirten Keçeci, “Er-Bakır’ı 93. sırada Abalıoğlu Yem ile 103. sırada yer alan Kocaer Haddecilik izliyor. Listede yer alan Denizli firmalarından 6’sı geçen seneye göre üst sıralara yükselirken, Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş. bu yıl ilk kez listede kendine yer buldu” dedi.

İlk 500’deki Denizlili firmaların faaliyet alanlarına göre de değerlendiren Keçeci, “5 firma kablo ve bakır tel, 2 firma demir-çelik olmak üzere toplam 7 firma ile metal endüstrisinin listeye damgasını vurduğu gözüküyor. Kablo-bakır tel sektörü her sene olduğu gibi Denizli’de sıralamaya en çok firma sokan sektör. Bu bakımdan sektör, gerek ihracat, gerek ciro ve gerekse istihdam bakımından Denizli için ne kadar önemli olduğunu tekrar gözler önüne seriyor. Tekstil sektörü geçen yıl olduğu gibi yine 2 firmayla listede yer alırken, gıda sektörü 3 firma ile kendine yer buldu. Metal, kablo ve bakır tel sektörlerinin genel olarak listede yükselişi dikkat çekiyor. Bu sektördeki iyileşmede, artan emtia fiyatları ve döviz kurlarına bağlı olarak üretimden satış rakamlarının artmasının payı olduğunu da değerlendirmek mümkün” dedi.

“Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” anketini reel ekonominin mevcut durumunu ve yaşadığı sorunları ortaya çıkarması bakımından önemsediklerini belirten Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Samimiyetimle ifade etmek isterim ki, ülkemizde biz sanayicileri anlatan, sanayi sektörünün adeta bir fotoğrafını çeken, bu kapsamda ve bu içeriklere sahip başka bir bilgi, veri bankası ve arşivi de bulunmamaktadır. Bu nedenle İstanbul Sanayi Odası’nı böyle bir araştırmayı aralıksız sürdürdüğü ve bu bilgi birikiminin oluşmasına katkı sağladığı için takdir ediyoruz. Her şeye rağmen Denizlili sanayi şirketlerimiz yeni yatırımlar için önemli teşvik ve destekleri beklemektedirler. Bu potansiyele sahip şirketlerimiz, bu şansı yakaladıklarında ihracatlarını, istihdamlarını ve devlete ödedikleri vergilerini daha da arttıracaklar ve her zaman olduğu gibi ülke ekonomisinin kalkınmasında Denizli’yi öncü il yapmaya devam edeceklerdir” dedi.

İSO 500 listesinin çoğunluğunu Marmara Bölgesi’nde yer alan firmaların oluşturduğuna dikkat çeken Keçeci, “İstanbul 166, Kocaeli 34, Bursa 24 firma olmak üzere Marmara Bölgesi, her sene olduğu gibi yine listeye damgasını vurdu” diye konuştu.

DENİZLİ’DE SEKTÖR ÇEŞİTLENİYOR
Denizli’nin, tekstil sektörüyle bilinen ve geldiği konumu bu sektöre borçlu olan bir şehir olduğunu anlatan Keçeci, “Ancak bugün geldiğimiz noktada, Denizli sanayisi adını bakır, kablo, mermer, gıda ve makine imalatı gibi sektörlerde de duyurmuş özellikle dış pazarlarda bu sektörlerde bilinen bir bölge haline gelmiştir” dedi.

İşte Denizli’nin İSO 500’de yer alan firmaları:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı