REKLAMI GEÇ

İSO ikinci 500 sıralaması açıklandı. Listede 11 Denizli devi var

İSO ikinci 500 sıralaması açıklandı. Listede 11 Denizli devi var

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin ardından ikinci 500 sıralamasını da açıkladı. Geçtiğimiz yıl 11 firma ile listeye girmeyi başaran Denizli istikrarını korudu ve bu yıl da aynı sayıda firma ile listedeki yerini aldı. İSO ikinci 500’ün Denizli firmaları arasındaki ilk sırayı Özgüven Kablo aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2022 Salı, 13:45

İSO İkinci 500 sıralamasında Denizli’nin geçen sene 11 olan şirket sayısı bu sene de değişmeyerek aynı kaldı. Tekstil-konfeksiyon sektörü 7 firma ile kendine yer bulurken, kablo-bakır tel 3 firma ve inşaat sektörü 1 firma ile listede yer aldı.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci İSO ikinci 500 listesini ve Denizlili firmaları değerlendirdi.

Keçeci, “Bu yıl İSO İkinci 500 sıralamasındaki firma sayımızı sabit tuttuğumuzu görüyoruz. Geçen seneye kıyasla satış değerlerinde ciddi bir artış yaşandığını ve hatta değerlerin ikiye katlandığını görüyoruz ancak hepimiz biliyoruz ki bu artışlar hammadde fiyatlarındaki ve kurlardaki artıştan kaynaklanmaktadır. Denizli’deki firma sayımızı ne yazık ki senelerdir 10-12 bandında seyrediyor. Bizimle benzer illere baktığımızda son 10 yıllık süreçte firma sayılarını sürekli arttırmalarını izlerken Denizli’de de benzer ve yeni yatırımların olması ve mevcut firmalarımızın da bu büyüklüklere ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Günümüz şartlarında tüm şirketlerimiz değerlerini korumak için ciddi mücadele vermektedir. Bu nedenle listede kendisine yer bulan firmalarımızın her birini kutluyor; önümüzdeki yıl listeye daha fazla firmamızın girmesini ümit ediyoruz” dedi.

İSO ikinci 500 listesinde yer alan Denizli firmaları şöyle:

40 – Özgüven Kablo San. ve Tic. Ltd. Şti.
71 – Gamateks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
150 – Ozanteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
153 – Uğurlular Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
181 – Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayii A.Ş.
208 – Kaynak İplik San. ve Tic. A.Ş.
223 – Küçüker Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
275 – Sürü Tekstil Konfeksiyon San. ve Tic. Ltd. Şti.
395 – Kımıl Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
409 – CMK Kablo Elektrik Sanayi İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
466 – Denizli Çimento Sanayii T.A.Ş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı