REKLAMI GEÇ

Kadına şiddeti ele aldılar

Kadına şiddeti ele aldılar

Denizli AB Bilgi Merkezi, Pamukkale Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü ve Psikoloji ve Sanat Öğrenci Topluluğu işbirliğiyle “Güçlü Kadın, Şiddetsiz Yaşam, Avrupa Birliği Yanımızda” mottosuyla kadına yönelik şiddetle mücadele konusunun ele alındığı etkinlik düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2016 Pazartesi, 18:11

Denizli AB Bilgi Merkezi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla, PAÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Özşahin ve Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi düzenledi.

Şiddetin türlerinin, şiddet döngüsünün, şiddetin toplum üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkisinin ve Türkiye ve Avrupa’nın kadına şiddetle mücadeledeki durumunun masaya yatırıldığı söyleşinin ardından bir film gösterimi yapıldı.

Senarist ve yönetmenliğini Avusturyalı Feo Aladağ’ın üstlendiği, Türk-Alman yapımı olan ve çok sayıda ödüle layık görüşmüş “Ayrılık” filminin gösterimi yoğun ilgi gördü.

Daha sonra PAÜ Psikoloji ve Sanat Topluluğu tarafından Radyo – TV öğrencileri desteğiyle film analizi gerçekleştirildi. Öğrencilerin psikolojik ve sanatsal anlamda değerlendirmeye aldıkları filmde, kritik sahnelerin ve baskın karakterlerin analizi, başrolün maruz kaldığı şiddet türleri, filmde kişilerin repliklerinin uyandırdığı duygular üzerinden ilginç saptamalar ortaya kondu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı