REKLAMI GEÇ

“İş kazası değil cinayet!”

“İş kazası değil cinayet!”

Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciası, birçok sivil toplum örgütünün ortak eylemiyle protesto edildi. Yapılan açıklamada facianın denetim eksikliğinden ve özelleştirme politikalarından kaynaklandığı belirtilerek, “Bu iş kazası değil, cinayettir” denildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2014 Perşembe, 11:12

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği ve birçok sivil toplum örgütü Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu önünde Soma’da yaşanan faciaya dikkat çekmek için eylem yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Tabip Odası Denizli Şubesi Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem iş güvenliği yasasıyla işyerindeki denetimleri özelleştirilenlerin Soma katliamının faili olduğunu söyledi. Önem, “İşçi sağlığı ve güvenliğinin tamamen bir maliyet unsuru olarak görüldüğü ve maksimum kar elde etmek için en acımasız üretim süreçlerinde çalışmak zorunda bırakılan Soma’daki yüzlerce işçi kardeşimiz başından beri ölüme terk edilmiştir” dedi.

Hükümetin taşeron işçilik politikalarını da eleştiren Prof.Dr. Önem, “Özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarını sürdürenler, maliyet düşürmek için işçilerin hayatına kast edenler, onlara cesaret verenler, daha önceki madenci katliamlarını sözleriyle ve icraatlarıyla aklayanlar, iş güvenliği yasasıyla işyerindeki denetimleri bile özelleştirenler Soma katliamının failidir ve hesap vermelidir” diye konuştu.

Eylem sonun sivil toplum örgütleri Soma’da hayatını kaybeden işçiler için 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ayrıca Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği üyeleri bugün iş bırakma eylemi yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı