REKLAMI GEÇ

Keçeci: Denizli her koşulda çalışıyor

Keçeci: Denizli her koşulda çalışıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan kredilere ilişkin son verilerde Denizli, nakdi kredilerde artışta 2. olarak finansçılardan tam not aldı. Rakamları değerlendiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’nin her koşulda çalıştığını belirterek, destek almayan bir ilin bu seviyede olmasının her türlü takdiri hak ettiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2015 Cumartesi, 15:33

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankacılık sektörünün 2015 üçüncü çeyreğine ait rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre ülke genelinde kullanılan nakdi krediler, 1,5 Trilyon TL’ye ulaşarak %25 oranında artış gösterdi. Bu rakamın yarısını oluşturan sektörel krediler de benzer bir grafikle artarak 640 Milyar TL seviyelerine ulaştı. Kredilerde yaşanan bu artış, takipteki kredilerde yaşanan artışı da beraberinde getirdi. Takipteki krediler, bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla 9,1 Milyar TL artarak 44,8 Milyar TL’ye ulaştı.

KREDİLERDEKİ ARTIŞ DENİZLİ’YE DE YANSIDI
Türkiye genelinde nakdi kredilerde yaşanan artış, Denizli’ye de fazlasıyla yansıdı. Denizli’de kullandırılan nakdi krediler, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oranda, %38 artarak 23 Milyar TL seviyelerine ulaştı. Türkiye genelinde Erzurum’dan sonra oransal olarak en büyük artış Denizli’de yaşandı.

ARTIŞ SEKTÖREL KREDİLERDEN KAYNAKLANIYOR
Kredilerle ilgili değerlendirme yapan Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’deki artışın büyük çoğunluğunun sektörel kredilerden kaynaklandığını tespit ettiklerini belirterek, “Ancak hala bireysel kredilerin oranının da tutarının da çok fazla olduğu kanaatindeyim. Zaten bankaların Denizli gibi bir ihracat şehrinde sektörel kredilere daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

KREDİ DÖNÜŞLERİNDE SORUN YOK
Bundan önceki aylarda Denizli’ye verilen kredilerin takibe düşmemesi ve geri dönüşlerinde problem yaşanmaması nedeniyle Denizli’de kredilerin artığını belirten Keçeci, “Bu rakamların kredi kurumları tarafından yakın takip edilmesinden dolayı Denizli bu avantajını Türkiye’de en fazla kredi alabilen il durumuna gelerek kullanmıştır. Yaklaşık 14 Milyar TL kredi kullanan Denizlili iş adamlarının, borçlarına sadık olduğu rakamlarla da teyit ediliyor. Türkiye genelinde takibe düşen kredi tutarlarında yükselme trendi gözlenirken, Denizli’de Türkiye genelinin aksine uzun zamandır devam eden bir düşüş olduğu görülüyor. Geçen senenin aynı dönemine göre, Denizli’de takibe düşen sektörel kredilerin, sektörün kullandığı toplam kredilere oranı %2,72’den %2.13’e düşerek, ciddi bir azalma gösterdi. Rakamlar, oranlardaki düşüşün ana sebebinin, Denizli’de sektörel kredilerin yarısından fazlasını kullanan enerji ve tekstil sektörlerinde yaşanan düzelme olduğunu gösteriyor” dedi.

DENİZLİLİ İŞ ADAMI BORCUNA SADIK
Denizlili iş adamlarının borcuna sadık olduğunu ifade eden Keçeci, “Tüm veriler, Türkiye’deki sanayi şehirleri arasında en iyi olan ilin Denizli olduğunu gösteriyor. Uzun zamandır yeni bir yatırım almayan bir il için bu göstergelerin çok iyi olduğu kanaatindeyim. Denizli her koşulda çalışmaya devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı