REKLAMI GEÇ

Keçeci ekonomi ve yargı reformunu değerlendirdi

Keçeci ekonomi ve yargı reformunu değerlendirdi

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ekonomi ve yargı sistemi reformlarını değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2020 Cuma, 13:37

Telefon bağlantısı ile katıldığı televizyon programında görüşlerini dile getiren Keçeci, “Cumhurbaşkanı’nın yapısal reformlar üzerinde kapsamlı şekilde durması bizi mutlu etti. Fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar kavramlarıyla konuşmasına başlaması, aslında anlattıklarının özeti gibiydi. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir istihdama dayalı büyüme, enflasyona ve cari açığa neden olmayan ekonomik tedbirler, uzun zamandır piyasaların da sanayicilerin duymak istediği cümlelerdi” dedi.

Özellikle yerli ve yabancı yatırımcılara her türlü güvencenin verilerek onlara birtakım imkanların da doğru bir şekilde anlatılarak yatırımların Türkiye’de yapılmasının sağlanmasını istediklerini belirten Keçeci, “Cumhurbaşkanımızın güven ve kredibilite üzerine söylediklerini konuşmasının en can alıcı noktası olarak görüyorum çünkü bu ara en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyler güven ve kredibilite. Sonrasında tasarrufların altının çizilmesi de önemli bir nokta. Türkiye’deki tasarruf %19’lara kadar düştü. Bireysel tasarruflara verilecek desteklerle bu oran yukarılara çekilebilir. Ancak her yol dönüp dolaşıp yatırımlara geliyor. Yatırımcılara her türlü kolaylığın gösterilmesi gerekiyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, kamu gelir ve harcamalarının kalitesinin yükseltilmesi de gerekiyor. Çünkü en büyük ihtiyacımız Türkiye’de yatırım. Bugün istihdamda, ihracatta sıkıntı çekiyorsak Türkiye’de yatırımların durması ve yatırım imkanlarının azalmasındandır. Cumhurbaşkanımız güzel bir cümle ile bunu ifade etti: “Ekonomisi olmayan bir ülke diğer alanlardaki kazanımlarını koruyamaz” dedi.

Ekonomi ne kadar güçlüyse ülkenin gücü ve dışarıya açılımının da o kadar güçlü olduğunu anlatan Keçeci, “Enflasyon belki bu arada en büyük uğraşı merkezi olacak. Faiz ile ilgili Merkez Bankası’nın çalışmaları ile birlikte fiyat istikrarının sağlanması gerçekten önemli bir nokta” dedi.

Asıl mesleği avukatlık olan Keçeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hukuk devleti ile ilgili açıklamalarına da değindi. Keçeci, “Hukuk devleti olarak yeni bir birtakım tasarrufların da yapılacağının söylenmesi önemli bir olay çünkü iş dünyası olarak en çok sıkıntı çektiğimiz konulardan biri de bu. Cumhurbaşkanımız devletin, tüm yatırımcı bakanlıkların, kurumların iş insanlarıyla birlikte birtakım yatırımları organize ediyor olduğunu söylese de bence bundan sonraki yapılacak işlerin herhalde önemli bir bölümü hukuk devleti alanında yapılacak tasarruflardan geçecektir. Sonuç olarak günlerden beri beklediğimiz yabancı paraların Türk lirası karşısındaki operasyonel farklılığının değişmesi ve Cumhurbaşkanı’nın da siyasi iktidarın başı olarak bu yapılanmaların yapılacağı ile ilgili söylemleri iş dünyası olarak bizlere güven ve her şeyden önemlisi umut verdiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 13 Kasım 2020, 23:37

Yarın-birgün elektriğe, doğalgaza kütletince ağlamak yok haa, ona göre. Güveniyor ve umut ediyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı