REKLAMI GEÇ

Keçeci: İş dünyası kayıplarını telafi noktasında 2016’dan da kaygılı

Keçeci: İş dünyası kayıplarını telafi noktasında 2016’dan da kaygılı

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, sanayici ve işadamlarının içinde bulunduğu durumu “2015’i kaybettiğini düşünen iş dünyası, 2016’da bu kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı” sözleriyle dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2015 Çarşamba, 15:47

DSO Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun gündemde yer alan konularla ilgili bilgi vermesinin ardından, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

BİLANÇOLAR ALT ÜST OLDU
Zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken keçeci, “7 Haziran seçiminden sonra koalisyon hükümetiyle devam etmekte yarar göreceğimizi ifade etmiştik. Fakat koalisyon hükümeti kurulamadı. Önümüzdeki günlerde bizi bir seçim bekliyor. Herkes o gün geldiğinde sandığa giderek görevini yapmalı. Bu seneki kur farkları bilançolarımızı alt üst etti. 2015’i kaybettiğini düşünen iş dünyası, 2016’da bu kayıplarını telafi edip edemeyeceği noktasında kaygılı. Yabancı para cinsinden borçlanmamanızı, olabildiğince tedbirli davranmanızı öneriyorum ”dedi.

ŞEHİT HABERLERİ CAN ACITIYOR
7 Haziran seçimi öncesinde ülkeyi tehdit eden dış etkenlerin, bugün ise ülkedeki terörün konuşulduğunu kaydeden Keçeci, yaşanan terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını, her gün verilen şehit haberlerinin canlarını acıttığını, bir an önce önlem alınmasını istediklerini ifade etti.

NİTELİKLİ İŞGÜCÜ SIKINTISI SÜRÜYOR
Nitelikli işgücü sıkıntısının sanayi kesiminde problem olmaya devam ettiğinin altını çizen Keçeci, “Bu sıkıntımızın çözülebilmesi için DSO olarak biz de projeler geliştiriyoruz. Denizli Mermer Sektörünün Nitelikli İş Gücü İhtiyacına Çözüm İçin Ortak Adımlar projemiz kapsamında, Avusturya’ya bir çalışma ziyareti düzenledik. Dünyada genç işsizliği bakımından en iyi ikinci ülke olan Avusturya’nın eğitim sistemlerini inceledik. Mermer sektöründe mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması konusunda yaklaşık 12 ay boyunca yoğun çaba harcadığımız projemizin bu gezisinde ülkemizin eğitim sisteminin eksiklerini görmek ve bu konuları anında öğretmenlerimizle değerlendirme imkanı bulduk. Avusturya’da normal asgari ücret 1600 euro, çıraklık eğitim öğrencisinin almış olduğu ücret 900 euro. Bu demek oluyor ki meslek edindirmeye özendiriliyor ”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı