REKLAMI GEÇ

Keçeci: ‘SGK borçları ve vergileri erteleyin’

Keçeci: ‘SGK borçları ve vergileri erteleyin’

Merkez Bankası’nın koronavirüsün vurduğu ekonomiyi ayakta tutabilmek adına aldığı kararlar sanayiciyi memnun etti. Faiz indirimleriyle birlikte açıklanan destek paketlerinin ihracatçıların ve sanayicinin borçlarını ödemesinde kolaylık sağlayacağını ifade eden Keçeci, asıl beklentinin ise SGK, vergiler ve borçların uygun sürelere, uygun şartlarda ötelenmesi olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2020 Çarşamba, 14:24

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu’nun faizi 100 baz puan indirerek yüzde 10.75’ten yüzde 9.75’e çekmesini değerlendirdi.

Tüm Dünya’da etkili olan koronavirüsün yarattığı ekonomik sorunlara karşı tüm Merkez Bankalarının tedbirler aldığını belirten Keçeci, T.C. Merkez Bankası’nın da özellikle petrol ve metal fiyatları gibi önemli girdileri olan malların fiyatlarının önemli derecede düşmekte oluşu nedeniyle, enflasyonu da aşağı çekme olasılığından dolayı faiz düşürdüğünü söyledi.

Türkiye ekonomisinin olumsuz şartlara karşı direncini artırmak için finansal piyasaların, kredi kanalının ve firmaların nakit akışının sağlıklı işleyişinin devamının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Keçeci, bu kapsamda Merkez Bankası’nın öncelikle bankalara likidite sağlayarak para sıkıntısı çekmesini önleyeceğini belirtti.

Merkez Bankası tarafından açıklanan tedbir paketinin ihracatçılar açısından da önemli noktalar içerdiğini anlatan Keçeci, “Açıklanan tedbirler ihracatçıların Eximbank’a olan reeskont kaynaklı kredilerinin vadelerinde bir rahatlama getirecektir. 18 Mart 2020’den 30 Haziran 2020’ye kadar vadesi gelecek reeskont kredisi vadeleri 90 gün uzatıldı. 30 Haziran’a kadar kullanılacak reeskont kredilerinde ise 12 ay ek taahhüt kapama süresi verildi. Mevcut reeskont kredisi azami vadeleri, 20 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere, kısa vadeli kullanımlar için 120 günden 240 güne, daha uzun vadeli kullanımlar için ise 720 güne çıkarıldı. Bunlar ilk planda ihracatçıya borçlarını ödemede uygun süre imkanı verecektir” dedi.

İhracatçıların ve sanayicilerin oluşan kriz nedeniyle beklentilerini de dile getiren Keçeci, “SGK, vergiler ve borçlarının uygun sürelere uygun şartlarla ötelenmesidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı