REKLAMI GEÇ

Keçeci’den otoyol çağrısı: 9. ihale son olsun

Keçeci’den otoyol çağrısı: 9. ihale son olsun

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli-Aydın Otoyolu’nun 3 Temmuz 2020’de gerçekleştirilecek 9. ihalesinde sonuçlandırılmasını istedi. Keçeci, ihalenin sürekli ertelenmesinden iş dünyasının büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2020 Perşembe, 11:59

Yılan hikayesine dönen Denizli-Aydın Otoyolu, 3 Temmuz Cuma günü 9. kez ihaleye çıkıyor. Otoyolun sürekli ertelenmesi, Denizli iş dünyasının da tepkisini çekiyor.

İhale süreci ve otoyola ilişkin değerlendirme yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’nin bir sanayi ve ihracat kenti olarak ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığına dikkat çekti.

Keçeci, “Vergi tahakkukunun da en üst seviyelerde olduğu Denizli, ne yazık ki konu devlet yatırımları olunca hak ettiği değeri görememektedir. Denizli-Aydın Otoyolu sadece sanayiciyi değil tüm bölge halkını ilgilendiren ve hepimizin menfaatine olan bir memleket meselesidir. Liman kenti olmamasına rağmen Dünya’nın hemen hemen her ülkesine ihracat yapan bu şehrin ihracatını ve dolayısıyla üretimini desteklemek için yapılacak her yatırım, ülke ekonomisinin gelişmesi için yapılacak ve geri dönüşü çok hızlı olacak bir yatırımdır. Limana ürün ulaştırmanın hala en ilkel ve en güvensiz yöntemlerle yapıldığı Denizli’de otoyol, öncelikli bir ihtiyaç haline gelmiştir” dedi.

Otoyolun ticaret, sanayi ve turizmin yanında sağlık, bilim ve kültür alanlarında da bölgeye mikro ve makro seviyelerde pozitif etkileri olacak bir proje olduğunu anlatan Keçeci, “Defalarca ihale iptallerine konu olması, başta sanayiciler olmak üzere bölge halkının haklı tepkisine neden olmaktadır. Denizli’nin ve bölgenin uzun zamandır hakkı olan bu projeye gereken ehemmiyetin gösterilmesini istiyor ve şehrimize hak ettiği değerin en kısa sürede kazandırılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Anıl   -  Bağlantı 2 Temmuz 2020, 21:04

Aydın-izmir gibi geçen ödeyecekse yapılsın. Yoksa bu günün zihniyeti garip gurebanın çoook hakkını yer. Öyle ya ” Kul Hakkı ” kimin umurunda. Yiyin beyler yiyin, ama unutmayın ki ölüm de var.

Anıl   -  Bağlantı 2 Temmuz 2020, 20:58

Hepimizin menfaatine değildir. Geçiş garantili Yap-İşlet-Devret vatandaşın başını tutmaktır. Sen daha fazla kazanacaksın diye, benim suçum ne ki geçemediğim yolun parasını ödeyeyim.

Ziya Topçu   -  Bağlantı 2 Temmuz 2020, 13:16

Gereksiz bir yol olur. O güzergahta trafik yoğunluğu yok. Arazilere ve paraya yazık. Ücretler anıldığı gibiyse kimse kullanmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı