REKLAMI GEÇ

“Kendi ülkemizde mülteci olmak istemiyoruz”

“Kendi ülkemizde mülteci olmak istemiyoruz”

Meclis Gündemi’ne sunulan “Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı” ile ilgili Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yapan Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği(TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu(İKK) üyeleri, “Kendi ülkemizde mülteci olmayacağız” diyerek yasa tasarının geri çekilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2016 Salı, 15:49

TMMOB Denizli İKK üyeleri, Candoğan Parkı önünde “Kendi ülkemizde mülteci olmayacak, mesleğimiz ve yasamıza sahip çıkacağız” konulu basın açıklaması yaptı. İKK Temsilcisi Cüneyt Zeytinci burada yaptığı açıklamasında, “Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı”nın Meclis gündemine taşınması ve onay almasına karşı olduklarını söyledi. 

Yasa tasarısı ile, akademik ve mesleki yeterliliğini kanıtlamayan yabancı uyrukluları nitelikli işgücü, kanıtlayan ülke vatandaşını ise ara eleman konumuna getirdiğine dikkat çeken Zeytinci, “Oysa, ülkemizde mühendis, mimar ve şehir plancılarının büyük bir kısmı işsizdir ya da meslek dışı işte çalışmaktadır. Uluslararası hukuktaki ‘karşılıklılık ilkesi’, uluslararası sermaye güçleri lehine yok hükmünde sayılacak ve yabancı çalışanlar lehine haksız rekabet ortamı hakim olacaktır” dedi.

“TASARI GERİ ÇEKİLMELİ”
Bu tasarı ile ülke vatandaşlarının hak, hukuk ve çalışma özgürlüklerinin yok edileceğini belirten Zeytinci, “Bizleri kendi ülkemizde mülteci konumuna düşürecektir. Uluslararası İşgücü Kanun Tasarı geri çekilmeli. Ülkemiz mühendis mimar ve şehir plancılarında aranan koşulların, yabancı mühendis ve mimarlardan da isteyecek düzenlemeler yapılmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı