REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası Denizli Şubesi genel kurula gidiyor

Mimarlar Odası Denizli Şubesi genel kurula gidiyor

Mimarlar Odası Denizli Şubesi genel kurula hazırlanıyor. Başkan Serdar Alayont, yönetime yeniden aday olduklarını açıkladı, yönetim kurulu adaylarını tanıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2020 Çarşamba, 15:20

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, 11-12 Ocak’ta iki gün sürecek kongreye hazırlanıyor. Odanın mevcut başkanı Serdar Alayont, kongre önce basın toplantısı düzenledi, yönetime yeniden talip olduklarını açıkladı.

Yönetim kuruluna aday olan ekip arkadaşlarıyla birlikte basının karşısına geçen Serdar Alayont, mimarlık mesleğinin, insanların ihtiyaç duyduğu yaşamsal mekânları ekonomik ve teknik olanaklar ile tasarlama sanatı olduğunu söyledi. Mimarlık sanatının bir yandan yaşam alanları oluşumuna katkı sağlarken, diğer bir yandan da toplumların kültürel gelişimlerine etki ederek insanlara yön verdiğini dile getiren Alayont, “Anayasada ‘Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu’ olarak tanımlanan ve 1954 yılında TMMOB Kanunu ile kurulmuş olan Mimarlar Odası, kuruluşundan bu yana çalışmalarını ülkenin ve kamu yararı doğrultusunda yürütmekte ve kentlerin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için yoğun çaba göstermektedir. Aynı zamanda mimarların mesleki hak ve onurlarını koruyacak ilişkilerin kurularak geliştirilmesi ve toplum nezdinde mimarlığın bir kültür olarak ele alınmasını sağlamak yine Odamızın görevlerinden biri olarak yasalarımızda yer almıştır” dedi.

Mimarları aynı çatı altında bir araya getiren meslek örgütünün olan Mimarlar Odası’nın, 26 şubesi ve 65.000’in üzerinde üyesi ile kamuoyunun öncü meslek örgütlerinden biri olduğunu anlatan Alayont, “Demokrasiden, bilimden, insan haklarından ve adaletten yana olan politikalarını sürdürmekte olan Mimarlar Odası, toplumsal hak olarak gördüğü mimarlığın, kültürel ve sanatsal yaşamımızın bir parçası olmasını sağlamaya gayret etmektedir” dedi.

“14. GENEL KURUL SÜRECİNE GİRİYORUZ”
Mesleki hakların yok sayıldığı, kentlerin bilimsel değil rantsal politikalar ile biçimlendirilmeye çalışıldığı, meslek örgütlerinin anayasal tanımıyla “kamu kurumu niteliği” vasfının göz ardı edildiği bir ortamda Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak 14. Olağan Genel Kurul sürecine girdiklerini belirten Alayont, “Bizler, sizlerin huzurunda, bu hafta sonu yapılacak olan genel kurulumuzda Yönetim Kurulu’na aday olduğumuzu ilan ederken, mesleğimiz ve kentimiz ile ilgili projelerimiz olduğunu ve yeni dönemde bu projeleri hayata geçirmeyi istediğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİ TANITTI
Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Serdar Alayont, konuşmasının ardından genel kurulda aday olacak isimleri de tanıttı. Serdar Alayont’un başkanlığında yapılacak seçimde yönetim kurulu üyeliği için Yasemin Eylem Konuk, Volkan Dayıoğlu, Kadir Çağın, Evrim Çıralı, Jülide Öz ve Işıl Mete aday oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı