REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası yeni yönetiminin ilk toplantısında sürpriz

Mimarlar Odası yeni yönetiminin ilk toplantısında sürpriz

Kısa süre önce genel kurulunu tamamlayan ve yeni yönetimini belirleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin ilk toplantısında sürpriz gelişme. Odanın eski başkanı, yeni yönetim kurulu üyesi Suat Bilgi, ilk toplantıda istifasını verdi. Bilgi’nin yerine yedekten Jülide Öz görev aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2018 Salı, 11:35

Kısa süre önce gerçekleştirdiği genel kurulu toplantısıyla yönetim kademelerinin değiştiği Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde görev dağılımının yapılacağı ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

İlk toplantıda beklenmedik bir gelişme yaşandı, bir önceki dönem başkanlık görevini yürüten ve yeni yönetime listesinden bir kişi ile birlikte giren Suat Bilgi, sürpriz bir kararla istifa etti.

Bilgi’nin istifasının ardından Mehmet Serdar Alayont’un listesinde yer alan ilk yedek üye Jülide Öz yönetime davet edildi.

İLK TOPLANTIDA GÖREV DAĞILIM YAPILDI
İstifanın ardından yeniden şekillenen Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurul üyeleri görev dağılımı yaptı. Mehmet Serdar Alayont başkanlığındaki yeni yönetimde, Özlem Duru Kabel başkan yardımcılığı, Mehmet Dinçer oda sekreterliği, Serdar Sarı ise sayman üyeliği görevini aldı. Buket Dalaman, ışıl Mete ve Jülide Öz de üye olarak görev yapacak.

“MİMARLIK İÇİN İYİ ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ”
İlk yönetim toplantısı ve görev dağılımının ardından değerlendirme yapan Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alayont, Suat Bilgi’nin ilk yönetim toplantısında istifa dilekçesini verdiğini belirterek, yerine yedekten Jülide Öz’ün davet edildiğini söyledi.

Yeni yönetimin mimarlık mesleği adına iyi şeyler yapacağına inancının tam olduğunu belirten Alayont, “Yönetim kurulunda yer alan tüm arkadaşlarımız istekli, heyecanlı ve çalışmak istiyor. Bizim hep söylediğimiz ve bu süreçte sloganımız haline gelen gelecek için mimarlık üzerinde çabamıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı da geleceğimizi planlayarak yapacağız” dedi.

“HİZMET BİNAMIZI TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”
Yeni yönetimin önceliklerine ilişkin bilgiler de veren Alayont, “Önceliklerimizden biri yapımı devam eden şube hizmet binamızın bir an önce tamamlanması. Genel merkezimiz ile temasa geçip, maddi destek talebinde bulunacağız. Genel merkezimizden gelecek kaynak, şube imkanları ve sponsorlarımızın desteği ile bu dönem içinde binamızı tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

“İMAR YÖNETMELİĞİ ÖNEMLİ”
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlığını yaptığı ve Mart sonunda meclise gelmesini bekledikleri imar yönetmeliğe ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Alayont, bu konuya ilişkin büyükşehir yetkilileri ile toplantı düzenleyeceklerini kaydetti.

“MİMAR ADAYLARINA AYRI ÖNEM VERİLECEK”
Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile de ilişkileri geliştirerek sürdürmek istediklerini ifade eden Alayont, “Mimarlık öğrenimi gören arkadaşlarımızla mezun olmadan temasa geçip, onları mimarlık ve mimarlar ile tanıştırmak istiyoruz. Mimarlar için giriş eğitimleri düzenleyip, onların en iyi şekilde hazırlanmalarına destek olunacak” dedi.

“YALNIZCA YÖNETİMLE OLMAZ”
İstekli ve azimli bir yönetim kuruluyla görev yapacaklarını, ancak bunun yeterli olmayacağını belirten Mehmet Serdar Alayont, “Katılımcı bir sürecin hayata geçirilebilmesi, ancak tüm üyelerimizin dahil olmasıyla mümkün. Biz bunu biliyor ve bu doğrultuda çalışmak istiyoruz. Yalnızca yönetimin çabası bu sürecin başarıyla yürütülmesine imkan vermez. Tüm üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı