REKLAMI GEÇ

MİMO seçimlerinden muamma çıktı

MİMO seçimlerinden muamma çıktı

Mimarlar Odası Denizli Şubesi hafta sonu yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. 4 adayın yarıştığı seçimlerde 251 üye oy kullanıldı. Çarşaf listeyle gerçekleştirilen seçim sonuçlarında sandıklardan tam bir soru işareti çıktı. Mimarların 7 kişilik yönetimine 2 listeden 3, bir listeden ise 1 kişi girdi. Başkan belli değil…

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2012 Pazartesi, 11:19

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin genel kurulu son yılların en çekişmeyi seçimine sahne oldu. 4 listenin kıran kırana yarıştığı seçimler sonucunda sandıktan kelimenin tam anlamıyla bir soru işareti çıktı. Çarşaf liste yöntemiyle gerçekleştirilen seçimlerde 300 mimardan 251’i oy kullandı. 41 üyenin şehir dışında olması nedeniyle oy kullanma oranı yüzde 95’ler seviyesinde gerçekleşirken, zirvedeki yarışın üyeler arasında da heyecana yol açtığı dikkat çekti.
Mimarlar Odası mevcut başkanı İbrahim Şenel’in tekrar aday olmadığı seçimlerde 4 isim yarıştı. Eski başkanlardan Süleyman Boz’un yanı sıra Cüneyt Zeytinci, Mehmet Serdar Alayont ve Erkan Ercan 7 kişilik yönetim kurulu listeleriyle üyelerin karşısına çıktı. Yapılan seçimlerin sonucunda Cüneyt Zeytinci ve Mehmet Serdar Alayont’un listesinden 3, Erkan Ercan’ın listesinden ise bir isim 7 kişilik yönetime girmeye hak kazandı. Süleyman Boz 4 listeden yönetime giremeyen tek başkan adayı oldu.
İŞTE YENİ YÖNETİM
Cüneyt Zeytinci’nin listesinden Zeytinci’nin yanı sıra Suat Bilgi ve Hüseyin Türkyılmaz, Mehmet Serdar Alayont’un listesinden Alayont ile birlikte Özel Durdu Kabaetli ve Sezgin İrteki 7 kişilik yönetime girmeye hak kazanırken Erkan Ercan listesinde yönetime girebilen tek isim oldu.
PEKİ BAŞKAN NE OLACAK?
Yeni yöneticilerin Salı günü mazbatalarını alması bekleniyor. Mimarlar Odası’nın yeni yönetiminin ise Çarşamba günü görev dağılımı için bir araya geleceği belirtiliyor. Ancak bu toplantıdan kimin başkan olarak çıkacağı tam bir muamma. Her ne kadar Erkan Ercan’ın yeni başkanın belirlenmesinde kritik isim olacağı söylense de oylamanın gizli yapılması durumunda sonucun farklı çıkabileceği de ileri sürülüyor.
ŞENEL NE DEDİ?
Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, seçimlere ilişkin olarak “Yarış başladığı gibi sona erdi. Belirsizlik sürüyor. Yönetim kurulu ilk toplantısını yapıp görev dağılımını gerçekleştirene kadar her hangi bir şeyden söz etmek mümkün değil” diye konuşurken, b u tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu üzerine, “Bu tabloyu bir hayra vesile olur inşallah” sözleriyle değerlendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı