REKLAMI GEÇ

MMO ile DENASDER arasında işbirliği protokolü imzalandı

MMO ile DENASDER arasında işbirliği protokolü imzalandı

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile Denizli Asansör Montaj Bakım ve Tamir Malzemeleri Satıcıları Derneği (DENASDER) arasında asansör bakım ve onarımcısı mesleki yeterlilik belgelendirme faaliyetleri işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında güvenlik ön planda tutulacak, bunu sağlayacak olan çalışanların eğitimleri gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2017 Pazartesi, 10:21

Türkiye’de en çok tartışılan konulardan biri olan asansörler ve asansör güvenliği için önemli bir adım atıldı. Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile Denizli Asansör Montaj Bakım ve Tamir Malzemeleri Satıcıları Derneği (DENASDER) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

MMO Başkanı Tefik Demirçalı, asansör sektörünün gelişmesi ve piyasasının düzenlenmesinde odanın önemli bir etkisinin olduğunu belirterek, “DENASDER yönetimiyle iş birliği yaparak, asansör ve yürüyen merdiven sanayisindeki iş güvenliği, çevreye yönelik testlerin yaptırılması, çalışanların ya da çalışmak isteyenlerin bu meslek için standartlaştırılmış bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olup olmadığının ölçülmesi, değerlendirilmesi ve yeterliliklerinin belgelendirmesi amaçlanıyor” dedi.

DENASDER ile işbirliğine gidilerek yapılacak çalışmalarla belgelendirmenin yanında yurt sanayinin ulusal çıkarlar yönünde gelişmesi, İş güvenliği ile ilgili tedbirlerin sağlanarak iş kazalarının en aza indirgenmesinin hedeflendiğini dile getiren Demirçalı, “İmzalanan bu protokol ile şubemiz; asansör firmalarında çalışacak asansör bakım-onarımcılarının mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirmesini ilgili mevzuata uygun olarak yapacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı