REKLAMI GEÇ

NEVZAT HELVACI SÖYLEŞİSİ 3 MAYIS’TA!

NEVZAT HELVACI SÖYLEŞİSİ 3 MAYIS’TA!

Türkiye İnsan Hakları Vakfının kurucularından Nevzat Helvacı, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Hukuk” başlıklı söyleşinin konuğu olacak. 3 Mayıs 2019 tarihindeki söyleşi, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi İ. Yener Acar konferans salonunda yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2019 Çarşamba, 16:16

Söyleşide, Türkiye’de yaşanmakta olan özgürlük ve demokrasi sorunları ile adalet ve hukuka ait gündelik olarak toplumu etkileyen sorunlar ele alınıp konuşulacak.

Son yıllarda seçimler ve Anayasa referandumları ile ciddi bir toplumsal değişim yaşayan Türkiye’de, hukukun ve demokratik geleneklerin kesintiye uğradığı çokça tartışılmıştı. Bu tartışmalar çeşitli siyasal kesimlerin yanı sıra aydın ve entelektüel kesim tarafından da gündemde tutulmuş, ancak neredeyse her yıl yaşanan yoğun seçim ortamları, söz konusu tartışmaları verimli olmaktan uzak kılmıştı.

TMMOB İKK tarafından söyleşi için davet edilen Nevzat Helvacı, 1960’lı yıllardan itibaren hukukçu, aktivist ve eğitmen olarak demokrasi ve özgürlükler alanındaki gelişmeleri yakından takip eden bir insan hakları savunucusu.

3 Mayıs saat 18:00’de, MMO İ. Yener Acar Salonunda yapılacak olan Nevzat Helvacı söyleşisine ilginin yoğun olması bekleniyor.

Nevzat Helvacı kimdir?
1937 yılında Artvin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Artvin ve Kars’ta yaptı. 1957 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli Ortaokul ve Liselerde edebiyat ve Türkçe öğretmenliği yaptı. 1964 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajından sonra Milli Eğilim Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinde görev aldı. Bu görevde bir yıllık bir çalışmadan sonra serbest avukatlığa başladı. Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) gibi kuruluşların hukuk danışmanlığında bulundu. 1979 palında Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanlığına seçildi. 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri darbelerinden sonra sıkıyönetim mahkemelerinde düşüncelerinden ötürü yargılanan birçok insanın savunmasını üstlendi. 1986 yılında İnsan Haklan Derneği’nin kuruluşuna katıldı. Bu derneğin ilk genel başkanlığını üstlendi ve yedi yıla yakın bir süre bu görevi yürüttü. 1990 yılında Türkiye insan Hakları Vakfının kurucuları arasında yer aldı. 1994 yılında bir kararname ile kurulan İnsan Haklan Yüksek Danışma Kurulu üyeliğine seçildi. 1990 yılında Türkiye İnsan Haklan Kurumu’nun kuruluşuna katıldı ve başkanlığına seçildi. 2001 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulunda üye olarak görev aldı. Mart 2005 içinde bu görevinden ayrıldı. Gazete ve dergilerde insan haklan ile ilgili birçok yazısı yayımlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı