REKLAMI GEÇ

Pamuk fiyatındaki gerileme tekstilciyi sevindirdi

Pamuk fiyatındaki gerileme tekstilciyi sevindirdi

Denizli Sanayi Odası Başkanı (DSO) Müjdat Keçeci, pamuk fiyatlarındaki gerilemenin tekstil firmalarının lehine bir gelişmenin işareti olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2014 Perşembe, 09:14

DSO Meclisi toplantısında konuşan Keçeci, krediler ve pamuk fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kredi kartları kullanımı ve bireysel kredilerinin Türkiye’nin en büyük ekonomik ve sosyal sorunlarından biri haline geldiğine işaret eden Keçeci, 2005-2013 döneminde Denizli’de kullandırılan tüm krediler arasında bireysel krediler ile kredi kartlarının oranının yüzde 17,10’dan yüzde 27,30’a yükseldiğini, 2014’ün ilk yarısında ise Denizli ve Türkiye genelinde bu oranın yüzde 25,43’e gerilediğini söyledi.

Pamuk fiyatlarının Eylül ayı sonlarına doğru 61.02 sent/pound düzeyine inerek, 2009 yılı Ekim ayındaki 60.67 sentten sonra en düşük seviyesini gördüğünü ifade eden Keçeci, “Çin pamuk ithalat tahminini 8 milyon balyadan 5,6 milyon balyaya düşürdü. Çin’in talebindeki azalma, zaten tüm zamanların en yüksek seviyesinde olan küresel pamuk stokunu daha da besleyecek ve küresel stok artacak. Uzmanlar, pamuk fiyatları üzerindeki baskının devam edeceğini ve 55 sente kadar düşebileceğini öngörüyor. Pamuk fiyatlarındaki düşüş tekstil şirketlerinin marjına olumlu yansıması bekleniyor” dedi.

BARROSO İLE GÖRÜŞME
Bu arada, Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere İstanbul’a gelen AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Sanayi Odası başkanları ile bir araya geldi. Toplantıya katılan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, AB pazarının Denizli için önemini dile getirdi.

Komisyon Başkanlığı sırasında Türkiye’ye olan pozitif bakış açısı için de Barroso’ya teşekkür eden Keçeci, Gümrük Birliği Anlaşması’nın daha ileri seviyelere taşınmasının hem Denizli hem de Türkiye açısından önem taşıdığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı