REKLAMI GEÇ

Sanayici teknolojiyi öğreniyor

Sanayici teknolojiyi öğreniyor

Denizli Sanayi Odası, üyelerine yönelik teknolojik konularda bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Canlı Tasarımcı ve Animasyon Yaratıcısı Berk Gedik’in konuk olduğu buluşmada, NFT, Metaverse ve yeni teknolojiler ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2022 Çarşamba, 13:01

Denizli Sanayi Odası M. Feridun Alpat konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Başkan Yardımcısı İ. Okan Konyalıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ile DSO üyelerinin yanı sıra, sanayiciler ve iş insanları katıldı.

Kripto para piyasası için temel bilgilerin anlatıldığı toplantıda; aynı zamanda coin ön satışları, yatırım stratejileri, kripto borsaları, NFT ve Metaverse gibi yeni teknolojiler ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Öncelikle Metaverse kavramını anlamak için kelimenin kendisine bakmalıyız. Yunanca ‘Sonra, Öte’ anlamına gelen ‘Meta’ ve İngilizce ‘Universe’ kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilen Metaverse, ‘Evrenötesi’ anlamına geliyor. Metaverse fikri, insan boyutunu bundan çok daha farklı bir yere taşımayı planlıyor. Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik, sanayi üretiminde de yer almaya başlayan teknolojiler. Ticarette de yer aldığını bugünlerde Metaverse sayesinde deneyimliyoruz. Öyle görünüyor ki bu teknolojiler artık bizim yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olacak. Bu nedenle biz de bu konuda sanayicilerimizin bir fikir sahibi olması için vizyon açıcı bu toplantıyı düzenlemeye karar verdik” dedi.

Metaverse’in ne olduğuna ilişkin bilgi veren Canlı Tasarımcı ve Animasyon Yaratıcısı Berk Gedik, “Metaverse, kripto para ve blok zinciri ile güvence altında olan ‘Dijital Evren’, var olan ve gelişen teknolojilerle 3D olarak deneyimlenebilen mekansal bir internet ortamı olarak tanımlanabilir. Birçok insanın sanal temsilleri olarak kullandığı avatarlarıyla, birbirleri ve dijital nesnelerle etkileşime girdiği, sürekli açık olan sanal ortamlardan oluşan bir ağ. Çalışmak, sosyalleşmek, alışveriş yapmak, dinlenmek ve oyun oynamak için izine tabi olmayan bir platform. Bugün ticaretin de pazarlamanın da VR ve AR teknolojilerini kullanmaya başladığını görüyoruz. Gözlükler vasıtasıyla almak istediğimiz bir ürünün dijital replikasını tüm ayrıntılarıyla inceleyebiliyor; istediğimiz parçalarını söküp takabiliyoruz. Fuarlarda yaşanamayacak deneyimleri, fuarlarda sergilenen ürünlerin dijital replikalarını inceleyerek yaşayabiliyoruz. Müşterilerine bu deneyimi yaşama şansı sunan şirketlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor” dedi.

Katılımcıları NFT hakkından da bilgilendiren Gedik, “Sahibi sadece 1 kişi olabilir, istediği zaman satabilir veya başka bir kullanıcının cüzdanına gönderebilir. NFT’ler kripto para blok zincirinde kayıtlı olarak tutulur, geriye dönük hangi cüzdanlardan geçtiği takip edilebilir. Satın alınan dijital bir sanat eseri, video, müzik, avatar, aksesuar, arsa veya parselin sahibini belgeleyen tapudur. Metaverse içerisinde bulunan her arazinin, parselin karşılığı bir NFT olarak o blok zincire kayıtlıdır” dedi.

Geleneksel bir web tarayıcı üzerinden Metaverse’e ulaşmanın mümkün olduğunu, ancak daha fazla proje ve hizmetin, yalnızca AR/VR gözlükleri ile yenilikçi deneyimlerin geliştiğini dile getiren Gedik, “Daha fazla kullanıcı, tercihli olarak eğlence faktörü sağlayan çözümlerle etkileşim kurarak kendi alışveriş, öğrenme ve keşif alışkanlıklarından keyif almakta ve para kazanmaktadır. 2D internette barınan veya hayatlarımızda şu an olup da dijitalleştirilebilecek her şey, 3D olarak dijital bir evrende ulaşılır olacaktır. Bu kriterleri karşılayan platformlar ya da markalar avantaja sahip olacaklardır” diye konuştu.

Toplantıda katılımcıların sanal gerçeklik gözlüğü ile ürün incelemesi, doğrudan bu deneyimi yaşamaları sağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı