REKLAMI GEÇ

Sarıca: “Kazaların gerçek sorumlusu, siyasi iradedir”

Sarıca: “Kazaların gerçek sorumlusu, siyasi iradedir”

TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, Edirne-İstanbul demiryolu hattı üzerinde yaşanan tren kazası hakkında açıklamalarda bulunarak, “Bu kazaların gerçek sorumluları demiryollarının bakımını yapmayan, bilimsel uyarılara kulak tıkayan, insan hayatı ile ilgili gerekli yatırımları yapmayan siyasi iradedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2018 Salı, 16:27

8 Temmuz günü Edirne Uzunköprü-İstanbul Halkalı demiryolu hattı üzerinde, Tekirdağ Muratlı-Balabanlı bölgesinde bir tren kazası olmuş ve vagonların raydan çıkması üzerine ilk belirlemelere göre 24 yurttaşımız ölmüş, 338 yurttaşımız da yaralanmıştı. TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca, kamuoyunun, sorunun sadece yağıştan kaynaklandığını belirtilmesini eleştirerek, söz konusu facianın tren yolu alt yapı çalışmalarının teknik gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirilmemesinden kaynaklandığını söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nce yapılan ilk incelemelere göre, söz konusu facianın tren yolu alt yapısının bakım onarım ve yenileme çalışmalarının teknik gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirilmemesinden kaynaklandığını söyleyen Sarıca, “Bu durum altyapı ve üstyapı çalışmalarında mühendisliğe ve bilimsel teknik gerekliliklere önem verilmediğini açık biçimde göstermektedir” dedi.

Yaşanan facianın yalnızca yağışlara bağlanmasının yanlış olduğunu belirten Sarıca, “Bu kazaların gerçek sorumluları demiryollarının bakımını yapmayan, bilimsel uyarılara kulak tıkayan, insan hayatı ile ilgili gerekli yatırımları yapmayan siyasi iradedir. Kamu yararı içeriğinden arındırılmış mevcut ‘kamu idaresi’ eğer benzer faciaların yaşanmasını istemiyorsa mühendisliğe, bilimsel teknik gerekliliklere, TMMOB ve ilgili Odalarımızın yıllardır yaptığı tespit ve önerilere kulak vermelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı