REKLAMI GEÇ

SMMMO’da Yılmaz koltuğu devrediyor

SMMMO’da Yılmaz koltuğu devrediyor

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası hafta sonunda seçimli genel kurul gerçekleştiriyor. Başkan Necdet Yılmaz, 21 yılın ardından başkanlığı devrediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2016 Cuma, 13:59

Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda olağan genel kurul yarın başlayacak. İki gün sürecek genel kurulun ilk gününde adaylar ve listeleri açıklanacak. İlk günde ayrıca adaylar konuşmalarını yaparak üyelerden oy isteyecek. Genel kurulun sertifika töreni, dilek ve temenniler bölümü de aynı gün gerçekleşecek. Pazar günü ise oylama yapılacak.

YILMAZ GÖREVİ DEVREDİYOR
Yasa gereği bu dönem adaylığını koyamayan mevcut başkan Necdet Yılmaz 21 yılın ardından başkanlık makamını teslim etmeye hazırlanıyor. Oda yönetimlerinde toplam 35 yıla yakın zamandır görev alan Yılmaz, odanın kuruluş aşamasından bu yana meslektaşlarına hizmet ediyor. Bu güne kadar başkan adayı olarak girdiği her seçimi kazanan Necdet Yılmaz’ın yokluğunda dört grup 5 başkan adayı ile bir bağımsız aday yarışacak.

İŞTE ADAYLAR?
Bu güne kadar mevcut Başkan Necdet Yılmaz’ı aday çıkaran Birlik ve Dayanışma Grubu adına iki aday ismi öne çıktı. Kendi içinde ikiye ayrılan grup adına hem Himmet Yavaş hem de Necdet Bardan adaylıklarını açıkladı. Geçtiğimiz dönem Bağımsız Meslek Grubu adına yönetime giren Ali Osman Horzum ise bu kez bağımsız aday olarak değil grup adayı olarak yarışacak. Horzum güçlü bir liste ile üyelerin karşısına çıkmayı planlıyor.
Meslekte Birlik Grubu Hakan Şirin’i Meslekte Erdem Grubu da Hasan Akgün’ü aday olarak çıkardı. Odada ayrıca Emine Kayalıoğlu’nun da bağımsız aday olduğu öğrenildi.

LİSTESİNİ İLK AÇIKLAYAN ŞİRİN OLDU
Aday gruplar içinde yönetim kurulu listesini ilk açıklayan isim Hakan Şirin oldu. Şirin’in grubun sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Meslekte Birlik Grubu adayları sırasıyla Hakan Şirin, Ersoy Yılmaz, Şenol İnci, Mehtap Can, Mehmet Türk, Yüksel Sürücüoğlu ve Bayram Otaklı olarak gösterildi.

DİVAN BAŞKANI KİM OLACAK?
Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın son dönemde yapılan genel kurullarında divan başkanlığı görevinin aynı isme teslim edilmesi geleneği bu kongrede değişecek. Genellikle TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi ve TESMER Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu’nun üstlendiği bu görev hafta sonundaki kongrede Denizlili bir isme devredilecek. Dört başkan adayının divan başkanlığı konusunda uzlaştığı ve ortak bir önerge vereceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı