REKLAMI GEÇ

Sulanabilir tarım alanı yüzde 50 arttı

Sulanabilir tarım alanı yüzde 50 arttı

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gülsever, kentteki sulanabilir tarım alanlarının yüzde 50 oranında artış gösterdiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2012 Perşembe, 17:54

Denizli Ziraat Odaları aylık koordinasyon kurulu toplantısı, Değirmende Alabalık Restaurant’ta yapıldı. Denizli Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, yaptığı konuşmada çiftçilerin tabii afetlerde mağdur olmaması için tarım ve hayvancılık sigortasını yaptırması gerektiğine dikkat çekti.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin tarım alanında hızla kendisini geliştiren bir il olduğunu, tarıma yapılan her yatırımı belediye olarak desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gülsever de Denizli’nin tekstiliyle, sanayisiyle, sahip olduğu doğal kaynaklarıyla, tarımıyla adını duyuran bir il konumuna geldiğini kaydetti. Denizli’de dünyada üretilen birçok ürünün üretilerek ihraç edildiğini bildiren Gülsever, şunları söyledi: “Denizli, son dönemlerde tarım ve hayvancılık anlamında üretime ciddi anlamda katkı sağlıyor. Özellikle meyvecilikte yüzde 500’e varan oranlarda çeşit artışımız oldu. Bu da Denizli’nin tarımsal anlamda ihracatını artırmaya başladığı anlamına geliyor. Tarım ve hayvancılıkta artık kendi sınırlarımızın dışına taştık. Ürettiğimizi kendi insanımıza yetirmenin yanı sıra ihracını yapıyoruz. Tekstiliyle adını duyuran Denizli önümüzdeki süreçte tarım ve hayvancılık alanlarında da adından söz ettirecek. Denizli’deki sulanabilir tarım alanları yüzde 50 oranında artış gösterdi. Tarımsal sanayi konusunda Denizli yoktu ama son yıllarda yüzlerce tesis yapıldı. Gerek kooperatifler, gerekse iş adamları artık tarımsal sanayide kendisini daha çok gösteriyor. 600 dekar alandaki seralarda üretim yapılıyor.”

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de toplantıda, hayvancılık ve tarımla ilgili tespit ettikleri sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin tavsiye niteliğindeki kararlar alacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı