REKLAMI GEÇ

Tenekeciliği sürdüren esnaf yılın Ahisi seçildi

Tenekeciliği sürdüren esnaf yılın Ahisi seçildi

Ahilik Kültürü Haftası kapsamında düzenlenen törende, kentte yılın Ahisi seçilen tenekeci ve olukçuluk zanaatkarı Tevfik Kısaoğlu’na teşekkür belgesi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2016 Pazartesi, 17:29

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Ahilik Kültürü Haftası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda yapıldı. Ahilik Kültürü Haftası kutlamasına Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol ile çok sayıda davetli katıldı.

Türk esnaf ve sanatkarlarının tarih boyunca vatanına, milletine ve rejimine sadık kaldığını ifade eden Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, “Böylece esnaf ve sanatkarlarımız, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olmuştur. Aynı zamanda küçük işletmelerden büyük sanayi kuruluşlarına geçişte bir köprü vazifesi görmüştür. Ahilik geleneği de geçmişten günümüze, kültürümüz açısından büyük bir değer olmuştur” dedi.

DTO Başkanı Necdet Özer ise, Ahiliğin dünyadaki ilk meslek örgütlenmesi olduğunu belirterek, “TOBB camiası olarak da bizim kökümüzdür. Zira o dönemin sanayicileri olan zanaatkarlar ve tüccarlar bu yapının en önemli unsurudur. Yani 900 yıl önce Ahiler neyse, bugün bizim üyelerimiz olan tüccarımız ve sanayicimiz de odur. Denizli geçmişten bu tarafa her zaman bu toprakların en önemli ticaret merkezlerinden birisi olmuştur. Şu an da Türkiye’nin ve Dünyanın marka şehirlerinden biri Denizli, Ahiliğin şu öğüdünü benimsemiş: ‘Doğrulukla yapılmayan iş bereket getirmez, getirse de sürekli olmaz.’ Yani ahlaklı bir tüccar, ahlaklı bir şehir uzun vadede her zaman ayakta kalır. İşte bu öğüt Denizli’nin ruhuna işlediği için, bu şehir ticaretiyle, sanayisiyle ve insanıyla marka olmaya devam edecek” diye konuştu.

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Başkan Zolan da, Ahiliğin dürüstlük, saygı, kalite ve aldatmamak olduğunu ifade ederek, “Şu anda Avrupa’dan bize sunulan tüketici hakları ve çeşitli standartlar var. Aslında biz kendimizi bilmiş olsak bu standartların, kalitenin ve seviyenin atalarımızdan Avrupa’ya ve tüm dünyaya yayıldığını göreceğiz. İşin kaynağında Ahilik vardır. Bizden giden değerler, tekrar bize farklı bir şekilde, bizle alakası yokmuş gibi, bize sunuluyor. O nedenle gençler özlerini, kökünü çok iyi bilmelidir. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından yılın Ahisi seçilen tenekeci ve olukçuluk mesleğini devam ettiren Tevfik Kısaoğlu’na teşekkür belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı