REKLAMI GEÇ

TMMOB 62. yılını kutluyor

TMMOB 62. yılını kutluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kuruluşunun 62. yılını kutluyor. Çelenk sunma töreninde konuşan TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, 15 Temmuz kanlı cemaat darbesi girişiminin yaşattığı olumsuzlukların ağır etkisinin sürdüğünü belirterek, “OHAL ilanı, Meclis’in devre dışı bırakılması ve ardı ardına çıkarılan KHK’lar ile ülkemiz daha baskıcı bir döneme sokuldu” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2016 Pazartesi, 13:39

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli Şubesi tarafından TMMOB’un kuruluşunun 62. yılı nedeniyle Pamukkale Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Anıta çelengin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

Törende konuşan TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, Türkiye’nin cemaatin 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimin yarattığı olumsuzlukların ağır etkisi altında olduğunu söyledi.

tmmob-kurulus-yildonumu-1

Zeytinci, “OHAL ilanı, Meclis’in devre dışı bırakılması ve ardı ardına çıkarılan KHK’lar ile ülkemiz daha baskıcı bir döneme sokuldu. Bir yanımız emperyalistlerin yarattığı kanlı Ortadoğu bataklığı, bir yanımız darbe girişimi, patlayan bombalar, savaş ve katliamlar ile sarıldı. Yıllardır iktidarların yanlış uygulamalarına ve cemaate karşı mücadele eden muhalif kesimler, darbe girişimi bahanesiyle görevlerinden alındı, baskılara maruz kaldı. Kürt sorunundaki savaş ve şiddet odaklı çözümsüzlük politikaları ülkemizi iç savaşın eşiğine getirdi. Toplumsal hayatı kuşatan gericilik iktidar yapısındaki gücü ile laikliği ortadan kaldıracak bir düzeye ulaştı. Doğamız, kentlerimiz ve yaşam alanlarımız yağmacılığın artık kurumsal hale gelen saldırıları ile geri dönüşü mümkün olmayacak düzeyde zarara uğratıldı. Ülkemiz artık mesleğimizi kamu ve toplum yararı doğrultusunda onurluca icra edebileceğimiz koşullardan uzaklaştı” diye konuştu.

Esnek ve güvencesiz çalışma koşulları yaygınlaştırıldığını öne süren Zeytinci, “Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetlerinin ana sektörleri kamusal fayda anlayışından çıkarılıp serbestleştirme, özelleştirme, ticarileştirmenin unsurları haline getirildi; fason üretime bağlı olarak mühendislik geriletildi. Esnek ve güvencesiz çalışma koşulları yaygınlaştırıldı. İşçi sağlığı ve iş güvenliği, insanca barınma hakkı ve deprem gerçeğinin gerektirdiği yapı denetimi, kent politikaları, enerji, tarım, orman, su kaynakları gibi alanlarda mühendislik, mimarlık, şehir plancılığının mesleki denetim ve bilimsel-teknik kriterleri devre dışı bırakıldı, kanun hükmünde kararnamelerle yargı kararlarını gözetmeyen mevzuat düzenlemeleri, evrensel bilimsel mesleki gereklilikleri büyük oranda tasfiye etti” dedi.

TMMOB’un 62. kuruluş yıldönümü kutlamaları çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı