REKLAMI GEÇ

Türkiye AB normlarına uyum sağlayamıyor

Türkiye AB normlarına uyum sağlayamıyor

İktisadi Kalkınma Vakvı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde yaşanan sıkıntıların Türkiye’nin AB normlarına tam uyum sağlayamamasından kaynaklandığını belirtirken, “AB Bir Hristiyan Kulübü” ve “AB cazibesini yitiriyor” gibi söylemlerin de doğru bilinen yanlışlar olduğunu ifade etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2016 Salı, 17:52

Denizli Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen “AB – Türkiye İlişkilerinde Ufuk Turu” adlı konferans, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yapıldı.

denizli-dso-abigem-ab-konferans-ic

Konferansa konuşmacı olarak İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, İKV Kıdemli Uzmanı Selen Akses ve Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ve Genel Sekreter Doç. Dr. Çiğdem Nas’ın konuşmacı olarak katıldı.

AB BİZİ ALIR MI?
İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, Türkiye’nin AB sürecinin 1963 yılında Ankara Anlaşması ile başladığını ve 53 yıldan beri devam ettiğini söyledi. Türkiye’de AB ile ilgili doğru bilinen yanlışların da olduğuna işaret eden Nas, İKV’nin yaptığı kamuoyu araştırması ve vakfa gelen sorular doğrultusunda doğru bilinen yanlışları 54 maddede topladıklarını belirtti. Nas, “Ne yaparsak yapalım, AB bizi almaz”, “AB bir Hristiyan kulübü”, “AB üyeliği Türkiye’nin bölünmesine sebep olacak”, “AB üyeliği ile örf, adet, ahlâk ve toplumsal kimliğimiz yok olacak”, “AB cazibesini yitiriyor” gibi söylemleri doğru bilinen yanlışlar olarak sıraladı.

denizli-dso-abigem-ab-konferans-ic-1

TÜRKİYE AB NORMLARINA TAM UYUM SAĞLAYAMIYOR
AB ile ilgili ilişkilerde Türkiye’nin AB normlarına tam anlamıyla uyum sağlayamamasının rol oynadığını ifade eden Nas, “Mülteci sorununda somutlaşan bir karşılıklı ihtiyaç söz konusu iken, bu ve benzeri alanlardaki karşılıklı bağımlılık tam entegrasyona yol açamıyor. Bunun altında da değerler ve standartlar açısından Türkiye’nin AB normlarına tam olarak uyum sağlayamaması yatıyor. Özellikle demokrasi ve insan haklarında AB çıpasının önemi hala devam ederken, Türkiye’nin tam entegrasyonu açısından değer ve normlarda uyumlaşma koşulu anahtar konumda olmaya devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı