REKLAMI GEÇ

Yenilikçi girişimcilere önemli kaynak

Yenilikçi girişimcilere önemli kaynak

“Fonlar fonu” olarak adlandırılan ve yatırımcıları yakından ilgilendiren Türkiye Yatırım Fonu’nda ilk imzalar atıldı. Başkanlığını kendisinin yaptığı KOBİ A.Ş.nin başvurusu ve Hazine Müsteşarlığı’nın onayı ile hayata geçirilen projenin öngörülen fon büyüklüğünün 150 milyon lira olduğunu belirten DTO Başkanı Müjdat Keçeci, bunun 20 milyon lirasının KOBİ A.Ş. tarafından karşılanacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2016 Pazartesi, 17:16

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun imzalarıyla ilk adımı atılan projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Hazine Müsteşarlığı’nın 1 Ağustos 2014 tarihinde üst fonlara kaynak aktarımına ilişkin duyurusu kapsamında başvuruda bulunan KOBİ A.Ş.nin başvurusu, Hazine Müsteşarlığı’nın 8 Mayıs 2015 tarihli oluruyla uygun bulunarak Türkiye Yatırım Fonu’nun ilk adımı atılmış oldu” dedi.

Türkiye Yatırım Fonu ile girilen yeni sürecin KOBİ A.Ş.’yi de bir gömlek yukarı taşıdığını belirten Keçeci, “Ülke ekonomisine katkı sağlayacak nitelikte yenilikçi ürün ve süreç üreten KOBİ niteliğindeki firmaları desteklerken, artık onları destekleyen fonları destekleyecek bir yapıya geçmiş bulunuyoruz. Girişim sermayesi fonları, ülkemizde yeni gelişmekte olan ve hatta mevzuatı dahi yeni şekillenmekte olan bir sektördür. Amacımız yeni girişim sermayesi fonlarının oluşmasını ve bu fonları yönetecek fon yöneticilerinin yetişmesini sağlayarak girişimciliği teşvik etmek. Biz inanıyoruz ki bu süreçler, kurumsal yatırımcılar ve kamunun katkılarıyla iyileştirilerek desteklenirse, AR-GE ve yenilikçilik alanında faaliyet gösterecek girişimciler de cesaretlendirilmiş ve özendirilmiş olur” dedi.

Türkiye Yatırım Fonu’nun başlangıç için öngörülen fon büyüklüğünün 150 milyon lira olduğunu anlatan Keçeci, bu tutarın 80 milyon TL’lik kısmının TOBB, 20 milyon TL’lik kısmı da KOBİ A.Ş. tarafından taahhüt edildiğini kaydetti. Keçeci, fonun 50 milyon liralık kısmının ise Hazine tarafından karşılanacağını dile getirdi.

denizli-dso-mujdat-kececi-kobi-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı