REKLAMI GEÇ

Galerici esnafı hep birlikte çözüm aradı

Galerici esnafı hep birlikte çözüm aradı

Denizli’de ikinci el araç satışı yapan galereciler Otonomi Denizli’de bir araya gelip istişare toplantısı yaptı.  Sektörün tüm temsilcileri sorunları konuştu, ortak komisyon oluşturma kararı aldı.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2019 Pazar, 14:15

Denizli’de ikinci el araç satışı yapan galericiler sorunlarını konuşmak üzere istişare toplantısında bir araya geldi. Otonomi Denizli’nin ev sahipliğindeki toplantıya sektörün tüm temsilcileri katıldı. Kent içindeki galerici esnafının şehir dışındaki sitelere taşınması konusunda ciddi fikir ayrılıkları yaşayan esnaf, sektör sorunlarının giderilmesi için ortak bir komisyon kurma kararı aldı.

Toplantı Denizli Galericiler Sitesi Başkanı Berzan Taşer’in çağrısı ile gerçekleşti. Denizli Traktörcüler Sitesi yöneticileri, Denizli Oto Center temsilcileri ve kent içindeki galerici esnafının da bir kısımının katıldığı toplantıda sektör adına verimli geçti.

İstişare toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Galericiler Sitesi Başkanı Berzan Taşer, “Uzun zamandır meslektaşlarımız ile bir araya gelme olanağı bulamıyorduk. Hep birlikte konuşup, birbirimizi dinleyelim istedik. Sektörümüzün sorunlarını çözmek üzere gerekirse ortak bir komisyon kurulmasından yanayım. Bu komisyon mesleki problemlerin çözümünde söz sahibi olabilir” dedi.

Değişen yasalar ile birlite ikinci el araç satışı yapan işyerleri için pek çok yeni yükümlülük getirildiğini hatırlatan Taşer, “Şehir içindeki esnafın Otonomi Denizli’ye taşınmaları konusunda bir takım fikir ayrılıkları var. Özellikle kiraların son derece yüksek olduğu düşüncesi hakim. Bu durum artık rayına oturdu. Burada kiralan minimum seviyeye geldi.  Bizler işlerimizi çok yüksek kalitede yapmanın yolunu bulmalıyız” diye konuştu. Taşer kurulacak komisyonun gerekirse kiracı ile mülk sahibi arasındaki iletişimi de sağlayabileceğini kaydetti.

Şehir içindeki galericiler ise dayatma ve baskıya karşı olduklarını belirterek, “Bizim diğer meslektaşlarımız ile böyle bir iletişim olanağımız olmamıştı. İlk kez bizim de taleplerimiz dinleniyor. Bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Bizlerin de söyleyecekleri var. Bizler hiçbir zaman şikayet eden taraf olmadık. Rızkımız için çalışıyor çabalıyoruz. Geçmişte yaşananlara da takılmak istemiyoruz. Bundan sonra ne yapabiliriz ona bakmamız lazım. Yaklaşık 2,5 yıldır bu konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Biz esnafı şehir içi ya da site içi diye görmüyoruz. Herkesi eşit görüyoruz. Aramızda ayrı gayrı yok. Otonomi Denizli’de 146 dükkan olduğu söylendi. Şehir içinde vergi levhasına sahip 160 esnaf bulunuyor. Bize daha önce ‘Yapacak bir şey yok, ya taşınacaksınız ya da işyerlerinizi kapatacaksınız’ denildi. Böyle yaklaşım olmaz. Mesleki yeterlilik ve yetki belgesi sahibi arkadaşlarımız var. Mesleğe kalite gelmesi açısından, sorunların giderilmesi açısından bu toplantıyı olumlu karşılıyoruz. Bizler de elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Kimsenin ekmeğinden olmasını istemiyoruz. Site içine yönlendirme konusunda sizlerden gelen desteğe hazrız” diye konuştu.

Denizli’de galerici esnafının sadece belli bölgelerde faaliyet göstermesini isteyen yerel yönetimler de bir süre önce kent içindeki galericilerin bir kısmından işyerlerini şehir dışına taşımalarını istemiş bu sektör temsilcileri arasında cidi bir probleme dönüşmüştü. Sitelerde mülk sahibi olmayan esnaf kiraların yüksek olmasından şikayet ediyordu. Toplantıda şehir içinde çalışan esnaf kent dışındaki sitelere yönlendirilmeye sıcak baktıklarını buna karşın sorunların üzerine eğilinmesi gerektiğini kaydetti.

Toplantının ilerleyen bölümünde herkes söz alarak sorunları ve taleplerini aktardı. Denizli Galericiler Sitesi Başkanı Berzan Taşer toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Bu güne kadar arkadaşlarımızı dinleyen, taleplerine hassasiyet gösteren olmamıştı. Biz onların da taleplerini dinleyelim istedik. Verimli bir toplantı oldu. Kent içindeki arkadaşlarımızın ‘biz şehir dışına çıkmayız’ diye bir bakış açısı yok. Uygun koşullar oluştuğunda onlar da kent dışında faaliyet göstermeye hazırlar. Ortak bir komisyon oluşturuyoruz. Bu komisyonun çalışmaları tüm galerici esnafı için olumlu sonuçlar verecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı