REKLAMI GEÇ

14 YILDA 15 BARAJ YAPILDI

14 YILDA 15 BARAJ YAPILDI

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Denizli’de yürüttüğü çalışmalara ilişkin paylaşımda bulundu. Buna göre kentteki çoğunluğu tarım arazilerinin sulamasına yönelik 14 baraj ve 8 gölet inşaası son 15 yılda tamamlandı. Yapıl aşamasında olan projeler de bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 11:41

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Denizli’deki yatırımlarına ilişkin kamuoyuna bir açıklama yaptı. Buna göre kentteki tarım arazilerinin sulanmasına yönelik çalışmalar kapsamında son 15 yılda 14 baraj ve 8 baraj göletinin faaliyete geçtiği duyuruldu.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız, tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir” dedi.

14 BARAJ 8 GÖLET
DSİ Genel Müdürü Murat ACU, vatandaşların yüzünü güldürdüklerini belirterek, “Hizmete aldığımız barajlardan bir tanesi ülkemizin de en önemli barajlarından biri olan Cindere Barajıdır. 107 metre yüksekliğindeki bu baraj ile yıllık 88 milyon kWh enerji üretilmektedir. Denizli’ye kazandırdığımız bir başka barajımız da rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasını yaşatmak için adını verdiğimiz Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajıdır” diye konuştu.

İNŞAATI DEVAM EDEN 4 BARAJ 5 GÖLET
Denizli’de kalkınmayı hızlandıracak, sulamayı ve ziraatı geliştirecek 4 baraj ve 5 gölet daha inşa ettiklerini de belirten Acu, “Denizli’de ziraatı bir adım daha ileri taşıdık ve çiftçilerimize yıllık 911 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Sulamaya açtığımız bu alanın haricinde 14 sulama tesisinin de inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 109 bin dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız” dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı