REKLAMI GEÇ

41 bin 291 hektarlık alan toplulaştırıldı

41 bin 291 hektarlık alan toplulaştırıldı

Denizli’de, bugüne kadar İl Özel İdare ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından, 41 bin 291 hektarlık alanda, arazi toplulaştırılması tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Eylül 2009 Çarşamba, 18:44

Denizli’de, modern tarım işletmeciliğinin yaygınlaştırılması ve sulama hizmetlerinin en verimli şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi devam ediyor. Proje kapsamında, Denizli’de bugüne kadar, İl Özel İdare ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 41 bin 291 hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlandı.

Tavas Ovası 1. kısım ihalesi, 30 Eylül’de
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, 2009 yılı yatırım programında yer alan ve proje hazırlıkları tamamlanan 11 bin 350 hektar arazinin bulunduğu, 8 köyü kapsayan Tavas Ovası 1. kısım ihale ilanı da 7 Eylül’de yayınlandı. Tavas ilçe merkezi ve Tavas’a bağlı Karahisar, Vakıfköy, Kızılcabölük, Medet, Garipköy, Ulukent ve Çiftlik Köyleri’ni kapsayan Tavas Ovası 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tigh Proje işi ihalesi, 30 Eylül 2009 Çarşamba günü Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kamulaştırma Toplulaştırma ve Dağıtım Dairesi Başkanlığı’nda yapılacak. Toplulaştırma teslimden itibaren 1000 takvim gününde tamamlanacak.

Tavas Ovası 2. kısımda proje hazırlıkları tamam
Tavas Ovası 2. kısmı oluşturan Çalıköy, Sofular, Solmaz, Ebecik, Altınova, Baharlar, Hırka ve Karaköy bölgesi belde/köylerinde proje hazırlıkları tamamlandığı ve en kısa zamanda ihalesinin yapılması bekleniyor.

Çalışmalar sürüyor
2008 yılında toplulaştırma çalışmaları tamamlanan Nikfer ve Pınarlar Beldeleri’nde tapu tescil işlemleri devam ediyor. Barza Ovası’na ek olarak Ovacık, Kızılca ve Aydoğdu Köyleri’nin arazi toplulaştırma hazırlık çalışmaları da sürüyor. Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından, geçen yıldan devam etmekte olan 5 bin 77 hektarlık Baklan Ovası 6. kısım toplulaştırma çalışması tamamlanarak, araziler vatandaşlara teslim edildi. Bozkurt İlçesi’ne bağlı Alikurt ve İnceler, Çardak İlçesi’ne bağlı Beylerli ile Acıpayam İlçesi’ne bağlı Karahöyük’te toplam 6 bin 75 hektarlık alan, İl Özel İdaresi tarafından ihale edildi ve toplulaştırma çalışmaları başlamıştır. Çalışmaların, 2010 yılında tamamlanacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı