REKLAMI GEÇ

Yetiştiricilere damızlık düve dağıtımı

Yetiştiricilere damızlık düve dağıtımı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında, büyükbaş hayvan hibe almaya hak kazanan 109 çiftçiden 84’üne büyükbaş hayvanları teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2016 Perşembe, 08:49

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, konuyla ilgili açıklamasında, bakanlığın tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkıda bulunulması amacıyla “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi Programı”nı uygulamaya koyduğunu, bununla ilgili tebliğin 5 Nisan 2016 tarih ve 29675 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını ve Denizli’de hazırlanan 198 projenin onaylandığını belirtti.

Denizli’ye 198 proje karşılığında 5 milyon 940 bin lira bütçe ayrıldığını kaydeden Erkaya, “Bu projelerden 148 hayvancılık, 50 bitkisel ve diğer üretimlerden oluşmaktadır. 84 çiftçimize her biri damızlık düveleri Honaz, Çal, Acıpayam, Pamukkale ve Buldan ilçelerimizde teslim ediyoruz. Kurumum adına Denizli’mize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı