REKLAMI GEÇ

6. Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

6. Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” başladı. Öğrencilere kamp boyunca çevre, doğa, tarım ve gıda gibi konularda bilgiler verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2019 Çarşamba, 12:17

2010 yılında Ankara’da başlatılan ve daha sonra ülke genelinde uygulanan “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinlikleri Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile başladı. Bu yıl altıncısı düzenlenen kamp etkinliğinde çocuklara doğa bilinci, çevre, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgiler verilecek.

Lider Çocuk Tarım Kampının 1.gününde öğrencilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi anlatıldı. Ayrıca öğrencilere İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Denizli Horozu Irkı Üretim Biriminde Denizli Horozu ve Tavuğunun tanıtımı yapıldı.

Diğer taraftan öğrencilere Sıfır Atık Projesi kapsamında Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık ve israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında öğrencilere sunum yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı