REKLAMI GEÇ

Acıpayamlı üreticiler rasyonel beslemeyi öğrendi

Acıpayamlı üreticiler rasyonel beslemeyi öğrendi

Acıpayamlı yetiştiriciler, 5 günlük eğitimin ardından hayvan besiciliği ile rosyonel beslenme tekniklerini öğrenci, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2017 Salı, 13:12

Acıpayam İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından da desteklenen “Rasyon Hazırlama Eğitimi” 5 gün sürdü.

Acıpayam İlçe Müdürlüğü’nde görevli 31 teknik personel ile 25 üreticinin katıldığı eğitimleri Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Prof. Dr. İ. İsmet Türkmen verdi.

Eğitimlerde katılımcılara, yemlerin değerliliği, kaba ve konsantre yemler ve yem katkı maddeleri, hayvanların besin madde gereksinimleri, hayvan yemlerinin besin madde içerikleri ve sınırlayıcı etkenler, süt ve besi hayvanlarına rasyon hazırlamada dikkat edilecek hususlar, hammadde maliyetleri ve rasyon hazırlama teknikleri konularında bilgi verildi.

Eğitimin sonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak, “GEKA’nın Teknik Destek Programı kapsamında uygulanan ‘Rasyon Hazırlama Eğitimi’ projesi ile ilgili teknik personelin hizmet kapasitelerinin artırılacağını ve böylece sektörün oluşacak ivmeden olumlu şekilde etkilenecek. Bu proje ile hayvancılık işletmelerinde yeterli ve kaliteli miktarda gıda maddesinin uygun maliyetlerde üretimini, ayrıca çevrenin ve doğal kaynakların korunmasını sağlamak suretiyle sürdürülebilir tarımın devamlılığı sağlanacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı