AĞRILILAR HAYVANCILIK İÇİN AÇILIM İSTİYOR

Ülkenin büyük bir kısmının hayvancılıkla geçinmesine rağmen etin kilosunun 35 ile 40 TL arasında değiştiğini söyleyen Ağrılılar Derneği Başkanı Cesim Koçyiğit, “Hükümetin en kısa zamanda bir proje geliştirip hayvancılığa önem vermesini istiyoruz”dedi.
/ DENİZLİHABER / 23 Ekim 2010 Cumartesi, 16:22
Denizli Ağrılılar Derneği, ülke gündemini işgal eden ithal et ve kurbanlık konusu için bir basın toplantısı düzenledi. Ülkenin büyük bir kısmının hayvancılıkla geçinmesine rağmen etin kilosunun 35 ile 40 TL arasında değiştiğini söyleyen Ağrılılar Derneği Başkanı Cesim Koçyiğit, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hayvancılığın yoğun bir şekilde yapılmasına karşın bu pahalılığın düşündürücü olduğunu belirtti.
Dış politikalar yüzünden bu hale düştüklerini dile getiren başkan Koçyiğit, bunun çözülmeyecek bir problem olmadığını ve bu konuda önümüzdeki günlerde bir proje geliştirip kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi. “Herkesin hayvancılık konusunda bir proje geliştirmesi lazım” diyen Koçyiğit, şöyle devam etti, “Biz ülkemizde sorun istemiyoruz. Eğer bir sorun varsa omuz omuza çözmemiz gerek. Biz Ağrılılar Derneği olarak her zaman birlik olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz. Ağrılılar olarak bütün yetkililere sesleniyoruz; önümüzdeki mübarek kurban bayramı için dışarıdan ithal edilen kurbanlıklar ne kadar sağlıklıdır? O kadar hayvan kısa sürede nasıl veteriner kontrolünden geçecek? Vatandaşımız ibadetini yerine getirirken aklındaki şüpheleri kim giderecek? Hayvancılığımıza önem verilseydi bu sorunları yaşamasaydık daha iyi değil miydi? Hükümetin en kısa zamanda bir proje geliştirip hayvancılığa önem vermesini istiyoruz. Dernek olarak, ‘Hayvancılığımızı geliştirelim’ açılımı istiyoruz”