REKLAMI GEÇ

Almanya’dan gelip fidan diktiler

Denizli’de Alman turistler, dostluğu pekiştirmek ve erozyonla mücadele etmek için şimdiye kadar 20 dönümlük araziye 22 bin fidan dikti. Galoşla tarlaya giren turistler, diktikleri fidanın başından ayrılmak istemedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

Türk-Alman şirketlerinin işbirliği ile 6 ay önce başlayan yeşillendirme harekatında, Antalya’dan Pamukkale’ye bir haftalık tatil için gelen 30 kişilik turist kafilesi, Denizli’nin ilçesi Tavas yakınlarında bulunan Kazıkdere Mevkii’nde ‘Hatıra Ormanı’ oluşturdu. Tarlaya ayaklarına galoş giyerek giren karı-koca Alman turistler, ellerinde kazma kürek, karaçam ve kızılçam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Yeşile karşı duyarlı olduklarını ve orman oluşturmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Alman turistler, diktikleri her fidanın başına ise isimlerini yazıp, taşla üzerini örttüler. Politikacıların yapamadığı bu hareketi, kendilerinin dostluk adına gerçekleştirebilmelerinden dolayı sevinçli olduklarını belirten Almanya’da vergi memuru Frank Nüske, “Bu tür olaylarla daha da yakınlaşıyoruz” dedi. Öğretmen olan Inge Fabricius ise, “Sanki çocuğumuzu geride bırakıyoruz. Duygusal anlar yaşıyoruz. Onlar da çocuklarımız gibi yeşerip büyüyecek. Onların yanında olmamak ve ayrılmak üzücü. Her yıl gelip bu fidanların nasıl olduğunu kontrol edeceğiz” dedi.

Tur Rehberi Ertan Gök, dünyanın hiçbir yerinde Türkiye haricinde böyle bir çalışmanın olmadığını söyleyerek, “Eşi benzeri olmayan çalışma. Bu proje dostluğu artırmak ve erozyonu önlemek için. Turistlerle erozyonla mücadele ediyoruz. Gelecek kuşaklara da aktaracağız” derken, diğer bir tur rehberi Ferman Köksal ise, “ Almanya’da iki tur şirketinin ortaklaşa yaptığı bir olay. Türkiye’nin en büyük sorunu olan erozyunu önlemek için fidan ve çam dikiliyor. Ortak alan dünyayı güzelleştirmek istiyoruz. 2 senedir uygulama var. Alman insanları doğaya çok duyarlı. Bu hoşumuza gidiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı