REKLAMI GEÇ

Arıcılar kursta

Arıcılar kursta

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Arı Yetiştiriciliği kursuna vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Arı Yetiştiriciliği kursuna 73 kişinin katıldığını 2013-2014-2015 yıllarında Denizli ve ilçelerinde açılan kurslara katılan 313 kursiyere başarı belgelerinin verildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2016 Cumartesi, 09:58

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uzun zamandır yapılması planlanan Arı yetiştiriciliği kursu başladı. İl müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen arı yetiştiriciliği kursunun 10 Mart’a kadar süreceği açıklandı.

Denizli’de arıcılığın yoğun olarak yapıldığını belirten Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, kursa yoğun ilgi olduğunu ve 73 kayıtlı kursiyer bulunduğunu söyledi.

Kutlu, “Bu kurslardan amacımız Türkiye ve Denizli bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve arı ürünlerinin (bal, bal mumu, polen, arı sütü, propolis, arı zehiri) üretimini artırmak, Gezginci arıcılığı yaygınlaştırmak, dış satım olanaklarını araştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmasını ve bu ürünlerin sağlıklı tüketimlerini artırmaktır. Kovan ve arı varlığının artırılması yöremiz tarımı içinde önemlidir. Bal arıları polenizasyon (tozlaşma) ile arıcıya sağladığı faydanın kat kat fazlasını meyve ve sebze üretilerimize sağlamaktadır” dedi.

Düzenlenen arı yetiştiriciliği kursunda, arıcılık teknikleri ve uygulama alanları, ballı ve polenli bitkilerin çiçeklenme ve arıların istifade zamanları, arı ürünleri ve hasat zamanları, arıları yönetme ve çoğaltma yöntemleri, arıcılık ve malzemelerin tanıtımı, arı sağlığı, hasat, pazarlama ile güzel ve bol ürün elde edebilmeleri ile tüketiciye sağlıklı ürün sunabilmek için yapılması gerekenler gibi konuların işlendiğini belirten Kutlu, 2013-2014-2015 yıllarında Denizli ve ilçelerinde açılan kurslara katılarak başarılı olan 313 kursiyere belgelerinin verildiği söyledi.

ZİRAİ KREDİ ALMAK İSTEYENLERDEN “KURS BİTİRME BELGELERİ” İSTENİYOR
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri (IPARD), Or-Köy ve Diğer destekleme projeleri ile Zirai kredi kullanacak olan arıcılardan “Kurs Bitirme Belgeleri” istendiğini söyleyen Kutlu, “Devlet desteği alabilmek için aranan bu belge kursun önemini daha da arttırmaktadır. Verilen kurs ücretsiz olup vatandaşların talep etmesi halinde önümüzde zaman içinde Halk Eğitim Müdürlüğünün de katkılarıyla açılması planlanmaktadır. İlgilenen vatandaşlarımızın İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde iletişim bilgileri alınarak bundan sonra açılacak olan kurslara katılmaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı