REKLAMI GEÇ

Arıcılığı uygulamalı öğrendiler

Arıcılığı uygulamalı öğrendiler

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay başlatılan arıcılık kursunda teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitimler de verildi. Kursiyerler, arıcılığı öğrendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2016 Cuma, 16:22

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Arıcılık Teknikeri M. Selim Dutar tarafından verilen ve 16 Mart’ta başlayan arıcılık eğitimlerinin teorik bölümü tamamlandı. Haftada iki gün gerçekleştirilen eğitimlerin son aşaması olan uygulamalar da gerçekleştirildi. Arıcılık kursuna katılan kursiyerler, arı yetiştiriciliğinin tüm detaylarını öğrenmiş oldu.

Kurs ile ilgili değerlendirme yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, arıcılığın bölgenin önemli faaliyetlerinden biri olduğunu söyledi. 2015-2016 döneminde 3 kursun gerçekleştirildiğini ve 173 kursiyerin belge aldığını ifade eden Kutlu, “Bu kurslardan amacımız bitki florasından azami ölçüde yararlanarak insan sağlığı açısından önemli olan arı ve arı ürünlerinin üretimini artırmak, gezginci arıcılığı yaygınlaştırmak, halkın arı ürünlerinden daha çok yararlanmasını ve bu ürünlerin sağlıklı tüketimlerini artırmaktır. Kovan ve arı varlığının artırılması yöremiz tarımı içinde önemlidir. Bal arıları polenizasyon ile arıcıya sağladığı faydanın kat kat fazlasını meyve ve sebze üreticilerimize sağlamaktadır” dedi.

denizli-aricilik-kursu-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı