REKLAMI GEÇ

Asma yaprağına sigorta desteği

Asma yaprağına sigorta desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, asma yaprağı “devlet destekli tarım sigortası” kapsamına alınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2014 Cumartesi, 09:44

Üzüm yetiştiricilerine sevindirici haber TARSİM’den geldi. TARSİM’den yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda ticaretinin de artması ile birlikte tarımsal üretimde önemli bir gelir kaynağı haline gelen asma yaprağının Devlet Destekli Sigorta kapsamına alınması ile ilgili çalışma başlatıldığı duyuruldu.

TARSİM, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen proje, bağda üzümün sigortalanabildiği gibi, asma yaprağının da sigortalanabilmesi için gerekli verilerin oluşturulması, uygun poliçe düzenlemesinde dikkat edilecek kriterlerin belirlenebilmesi, yaprak alım sıklığının ve yoğunluğunun üzüm verimine ve kalitesine etkisinin tespit edilmesi amaçlanıyor. Projenin üç yıl devam etmesi planlanıyor.

DENİZLİ, MANİSA, TOKAT PİLOT İL
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, proje kapsamında ilk yıl Manisa-Alaşehir ve Denizli-Çal ilçelerinde deneme bağları oluşturularak uygulamaların başladığı, ikinci yılda Tokat ilinde aynı uygulamanın yapılacağı ve üç yılın sonunda ise elde edilen verilerin değerlendirilerek, asma yaprağının sigortalanabilmesi açısından gerekli kriterlerin ortaya konulacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı