REKLAMI GEÇ

Atıl hazine arazileri tarım için kiralanabilecek

Atıl hazine arazileri tarım için kiralanabilecek

Denizli’de hazineye ait atıl durumdaki araziler, tarımsal faaliyette bulunmak isteyen kişilere ihaleyle kiraya verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2020 Pazartesi, 13:35

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü; kentteki atıl durumdaki hazine arazilerinin tarımsal faaliyette bulunmak isteyen kişilere ihale usulü ile kiralanabileceğini bildirdi.

Yazılı açıklamada, bu arazilerde üretim yapmak isteyen vatandaşların, kullanılmak istenen arazinin ve yapılmak istenen tarımsal faaliyetin belirtildiği dilekçeyle il merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, ilçelerde ise Milli Emlak Şeflikleri’ne başvurmaları gerektiği ifade edildi.

İZİNSİZ KULLANANLARA CEZA
İl müdürlüğünden yapılan açıklamada, son zamanlarda kamuya ait tarım arazilerinde izinsiz tarım çalışmaları yapıldığı yönünde ihbarlar aldıkları ifade edilerek, “Vatandaşlarımızın ileride istenmeyen hukuki ve idari işlemlere maruz kalmamaları için mülkiyeti kamuya ait alanlarda veya devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (parsel numarası bulunmayan yerler) herhangi bir faaliyette bulunmadan önce yukarıda bahsedildiği şekliyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze veya milli emlak şefliklerine başvurmalarını kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı