REKLAMI GEÇ

Bayram boyunca Veteriner Hekimleri nöbet tutacak

Bayram boyunca Veteriner Hekimleri nöbet tutacak

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kurban Bayramı için artan hayvan hareketleri nedeniyle hastalıkların yayılması ve engellenmesi için tedbirlerini artırdı. İlçe müdürlüklerinde Veteriner Hekimleri nöbet tutacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2019 Perşembe, 10:43

Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak, Kurban Bayramı için alınacak tedbirleri görüştü ve yol kontrolleri başta olmak üzere denetim sayılarını artırdı. İlçe müdürlüklerinde ise kurban bayramı süresince nöbetçi Veteriner Hekimi görevlendirmeleri yapıldı.
Diğer taraftan yapılan toplantıda hayvan pazarı olarak Denizli Ticaret Borsasının işlettiği Canlı Hayvan Borsası’nda her türlü idari ve fenni tedbirlerin alındığı ve gerek hayvan satış yerleri gerekse kesim yapılan yerler düzenli olarak denetim altında tutulacağı belirtildi.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşların kurbanlık alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği de belirtildi. Kurbanlık alırken öncelikle ruhsatlı ve Veteriner Hekimi kontrolünün olduğu yerlerden almaya ve il içinden gelen sığır cinsi büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaport, küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve nakil belgesi; il dışından sevk edilen tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için Veteriner Sağlık Raporlarının olmasına dikkat edilmesi istendi.
Ayrıca kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu/hayvan pasaportu/nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı olan hayvanları tercih edilmesi, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar ile gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen gösterilmesi konusunda uyarı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı