REKLAMI GEÇ

Bireysel sulamaya yüzde 50 hibe verilecek

Bireysel sulamaya yüzde 50 hibe verilecek

Denizli Tarım ve Orman İL Müdürü Yılmaz Erkaya, 5 yıl boyunca yürütülecek kalkınma programı kapsamında bireysel sulama sistemlerine verilecek yüzde 50 hibe başvurularının 1 Mart itibarıyla başladığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mart 2021 Çarşamba, 16:55

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi’ne yönelik olarak beş yıl boyunca yürütülecek programın ana esasları 25 Şubat 2021 tarih ve 31406 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli’de proje kapsamında 2012-2019 yılları arasında bin 131 bireysel sulama sistemi projesi için bin 131 çiftçiye 24 milyon 616 lira hibe ödemesinin yapıldığını, bu hibelerle 67 bin 819 dekar alanın modern sulama sistemleriyle buluştuğunu hatırlattı.

SON TARİH 31 MART
İl Müdürü Erkaya’nın açıklamalarına göre;
30 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasını kapsayan uygulamanın başvuruları 1 Martta başladı, 31 Mart günü sona erecek.
Diğer yıllarda ise başvurular 1 Ocak’ta başlayıp 60 gün sürecek.
Resmi gazetede yayımlanan tebliğ kapsamında ve 16.Etap Uygulama Rehberinde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyalarının 30 Mart günü mesai bitimine kadar il müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.

DESTEKLENECEK YATIRIMLAR AÇIKLANDI
Program çerçevesinde desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi kurulması, güneş enerjili sulama sistemi kurulması.
Program kapsamında, 1 milyon lira kadar projelere KDV hariç yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı