REKLAMI GEÇ

Çal ve Baklan’da ekili ürünler dolu yağışı nedeniyle zarar gördü

Çal ve Baklan’da ekili ürünler dolu yağışı nedeniyle zarar gördü

Aşırı sıcaklıkların ardından gelen ani soğukla don felaketini yaşayan çiftçi bu kez de dolunun yol açtığı zarara uğradı. Baklan ve Çal’da ekili ürünler dolu yağışından zarar gördü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, “Afet bölgesi ilan edilsin” dedi, Baklan Belediye Başkanı Gülsever, çiftçilere ‘tarım müdürlüklerine başvurun’ çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2020 Salı, 21:46

Son 60 yılın en sıcak mayıs ayını yaşayan, ardından sıcaklıkların aniden düşmesiyle soğuk havanın etkisine giren Denizli’de tarım bu hava değişiminden olumsuz etkilendi. Don olayı nedeniyle kekik, ceviz gibi ürünler başta olmak üzere çok sayıda bitki filizi zarar görmüştü.

PEK ÇOK EKİLİ ALANA ZARAR VERDİ
Bu kez de yağışlı hava Çal ve Baklan’da doluya dönüşünce korkulan oldu. Öğleden sonra başlayan sağanak yağış ve dolu ile Çal, İsabey, Yazır mahalleleri ve Baklan’da bağ, kekik ve mısır tarlaları zarar gördü. Dolu yağışı ile birçok tarla beyaza büründü.

‘AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, don olayını hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde Bekilli, Çal ve Honaz ilçelerimizde yaşanan don felaketinden sonra, bugün de Çal ve Baklan ilçelerimizde dolu felaketi yaşandı. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun. Zarar gören ilçelerimiz derhal afet bölgesi ilan edilmelidir” dedi.

‘TARIM MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURUN’
Baklan Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Gülsever ise, Yeşil Çivril Gazetesi’ne yaptığı açıklamada zarar gören çiftçilerin tarım müdürlüklerine başvurmalarını istedi, “Baklan merkez ilçe ve mahallelerimizde meydana gelen dolu afetinden bir kısım çiftçilerimizin mahsullerinde zarar meydana gelmiştir. Zarardan etkilenen çiftçilerimizin ilçe tarım müdürlüğümüze müracaatta bulunmaları önemle bildirilir. Mahsullerinde hasar oluşan çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz” dedi.

Yorumlar

Osman Sucu   -  Bağlantı 27 Mayıs 2020, 20:15

Güneylil Kafalar Ahmet oğlu Osman Sucu Eski müteahhit ve İzmir karabağla muhtar ve dernek başkanı 17 Mayıs 2020 saat 7,30 da yaşlılığa bağlı olarak vefat etmiştir tüm dost akrabaya duyurulur Saygılar Oğlu Erdinç Sucu 0 536 9579280

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı