REKLAMI GEÇ

Çiftçi, ihracat için ambalajlama ve işleme tesisi istiyor

Çiftçi, ihracat için ambalajlama ve işleme tesisi istiyor

DZO Başkanı Hamdi Gemici, Denizli merkez ovada, meyve potansiyelinde önemli bir artış olduğunu belirterek, “Bu artışla birlikte, ovada bir soğuk hava deposuna ihtiyacımız var. İhracata yönelik ürünler için de işleme ve ambalajlama tesislerinin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Şubat 2010 Cumartesi, 17:12

Denizli Ziraat Odaları Genişletilmiş İl Koordinasyon Toplantısı, Değirmende Alabalık Restoran’da yapıldı. Toplantıya; Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, ilçe ziraat odalarının başkanları ile davetliler katıldı.

Denizli Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, tarım ve hayvancılık sektöründe bazı sorunlar yaşadıklarını söyleyerek, Gediz Havzası’nda üretimi yapılan pamuk ürününün, 2010 yılında havza ürün destek modelindeki destekleme miktarının ne olacağının Mart ayı içinde açıklanarak, çiftçilerin tekrar pamuk üretimine dönebilmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Yaş sebze, meyve, hayvancılık, havza bazlı ürün destek modeline uygunluğun sağlanması gerektiğini belirten Gemici, merkez ovada yaşanan meyve potansiyelindeki artışla birlikte, ovada bir soğuk hava deposunun ve ihracata yönelik ürünlerin işleme ve ambalajlama tesislerinin hayata geçirilmesinin aciliyet gerektirdiğini belirtti.

Vali Yavuz Erkmen ise Denizli’nin çok çeşitli sektörlerde atılımda olduğunu ve bunun da sevindirici bir durum olduğunu söyledi. Denizli’de önem verilen sektörlerden birinin de tarım sektörü olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, yaşanan sorunların giderilmesinde, herkese görevler düştüğünü vurguladı. Denizli’de, Cindere Barajı’nın açılmasının önemine değinen Vali Erkmen, Yenicekent HES’in önümüzdeki ay içinde kanallarının yapımına başlanmasının planlandığını, buranın hayata geçmesi ile cazibeli su elde edilerek çiftçilere büyük kolaylık sağlanacağının altını çizdi. 13 Şubat 2010 tarihinde Ekonomik Kurul Toplantısı’nın, 9 bakanın katılımı ile Denizli’de yapılacağını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, Denizli ve bölgemiz için önemli olan bu toplantı öncesinde, acil konuların belirlenerek toplantıda sunulmasının önemli olduğunu ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, yaşanan sorunların bir anda bitmesinin mümkün olmadığını, ancak tarımın ileriye gitmesi için yerel kaynaklardan destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili de, tarım alanında teknolojiyi kullanmanın ayrı bir önem taşıdığını, toplulaştırmanın önemli olduğunu ve bu konuda Denizli’nin önemli mesafe kat ettiğini söyledi. Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan da, Denizli’nin tarım sektöründe önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan tarım fuarına 70 bin ziyaretçinin katılmasını hedeflediklerini söyledi. Toplantıda katılımcılar yaşadıkları sıkıntıları anlatarak çözüm önerilerini sundular. Toplantının son bölümünde “İyi Tarım Uygulaması” alanında sertifika almaya hak kazanan çiftçilere sertifikaları Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca bu uygulamaya destek veren Vali Yavuz Erkmen ve protokol üyelerine plaket verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı