REKLAMI GEÇ

Çiftçi kan ağlıyor!

Çiftçi kan ağlıyor!

İlçe gezilerini sürdüren CHP Denizli İl Yönetimi, Acıpayam’a bağlı köy ve beldelerde ziyaretlerde bulundu. Acıpayamlı çiftçiler, artık ürünlerinin maliyetini dahi karşılamadığını, üretemez hale geldiklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2010 Perşembe, 17:16

İlçe gezilerini sürdüren CHP Denizli İl Yönetimi, Acıpayam’a bağlı köy ve beldelerde ziyaretlerde bulundu. Denizli İl Başkanı Zafer Gönenç, Acıpayam İlçe Başkanı Ömer Alev, Acıpayam İGM Üyesi İlhan Özcan, İl Yöneticileri Osman Saruhan, Faik Genç, Levent Yıldırım ve CHP Acıpayam İlçe yöneticilerinden oluşan heyet, dün sırasıyla Yeniköy, Yeşildere, Yumrutaş, Dedebağı, Kelekçi ve Gölcük Beldelerini ziyaret etti.

Ziyaret edilen köy ve beldelerde, kahve toplantıları düzenlenerek yurttaşların sorunları dinlenip, CHP’nin çözüm önerileri anlatıldı. Bölgede hükümetin uyguladığı tarım politikalarının yarattığı olumsuz sonuçlar yaygın olarak dile getirildi. Yurttaşlar tütün, anason, nohut ve buğday ürettiklerini, ancak elde edilen ürünün maliyetini dahi karşılamadığını, üretemez hale geldiklerini, kredi borçlarını ödeyemeyeceklerini, arazilerinin ipotek altında olduğunu, traktör ve benzeri araçlarını yok pahasına satmak zorunda kaldıklarını anlattı.

CHP İl Başkanı Gönenç, CHP iktidarında tarımsal üretimin destekleneceğini, tarımda kullanılan mazotta 2.9 TL litre fiyatının 1.7 TL’sinin vergi olduğunu, mazotta ÖTV’yi kaldıracaklarını, bunun mazot fiyatını yarı yarıya azaltacağını, gübre, tohum gibi girdi maliyetlerinde desteklerin arttırılacağını, halen uygulanması gereken ve uygulanmayan GSMH’nin yüzde 1’i oranındaki tarımsal destek miktarını iki katına çıkaracaklarını açıkladı.

Akşam saatlerinde Gölcük Beldesi’nde gençlerin ve beldelerdeki parti yöneticilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda referanduma hazırlık çalışmaları, Anayasa değişikliğinin içeriği konusunda CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, İlçe Başkanı Ömer Alev, İGM Üyesi İlhan Özcan, İl Yöneticileri Osman Saruhan ve Faik Genç birer konuşma yaparak görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı