REKLAMI GEÇ

“Çiftçi, köle durumuna düşürüldü”

“Çiftçi, köle durumuna düşürüldü”

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, siyasi iktidarın tarım politikasını eleştirdiği açıklamasında, çiftçinin, milletin kölesi durumuna düşürüldüğünü söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2009 Perşembe, 19:15

Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Gür, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, çiftçilerin ve tarım sektörünün sorunlarına değindi. Gür, çiftçinin ve üreticinin, memleketin asli unsuru olduğunu, ama bugün için milletin kölesi durumuna düşürüldüğünü, kendine, emeğine ve geleceğine yabancılaştırıldığını savundu. Gür, “2008 yılında, kendi ülkemizde rahatlılıkla üretebileceğimiz birçok ürünü, sattığımızdan 3 milyar dolar daha fazlasına almak zorunda kaldık. Artık birçok tarım ürününde kendi kendimize yeterliliğimizi kaybettik, her geçen gün dışarıdan tarım ürünleri alımlarımız arttı” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Artan girdi fiyatlarına bağlı olarak küçük çiftçinin, üretim süreçlerinden koptuğunu,  bankalara borçlandığını belirten Gür, çiftçinin varının yoğunun ipotek altına alındığını söyledi. Gür, artık halkın yeterli gıdaya ulaşmasının zorlaştığını, her geçen gün gelişmiş ülkelerin açık pazarı durumuna düştüğünü ifade etti. Gür, artık bu yapının sürdürülemeyeceğini, çok geç olmadan siyasi iktidarların, yönlerini ülkemizin bu gerçeğine döndürmeleri ve gerekenleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Gür, izlenen politikaların ülkeyi üretim, yatırım ve istihdam süreçlerinden kopartılmış, kaynaklarını dışarıya aktaran bir ülkeye dönüştüreceğini söyledi. Gür, bu durumda sorumluluğun çiftçilere ve tüm sorumluluk duyan insanlara düştüğünü de belirterek, tüm çiftçi ve üreticilerin gününü kutladı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı