REKLAMI GEÇ

Çiftçilerin borçlarını sordu

Çiftçilerin borçlarını sordu

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e, çiftçilerin kredi borçlarını sordu.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2009 Salı, 17:58

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın görevleri arasında; “Kullandıkları tarımsal kredi ve diğer girdilerin, temin, tedarik ve dağıtımı ile ilgili hizmetlerde ve çiftçinin teşkilatlanmasında yardımcı olmak, tarım ürünlerini destekleme politikaları ile ilgili çalışmalar yapmak” olduğunu hatırlatan Ertemur, Türkiye genelinde ve Denizli’de, kaç üreticinin T.C. Zi¬raat Bankası Anonim Şirketi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ne kadar kredi kullandığını sordu. Üreticilerin, söz konusu kurumlara olan toplam borçlarının anaparalarının ve faizlerinin ne kadar olduğunu ve bu borçların ne kadarının Aralık 2009 içerisinde oluştuğunu soran Ertemur’un, Eker’e yönelttiği diğer soruları şunlar:
-Türkiye genelinde ve Denizli ilinde aynı dönemler arasında, kaç üreticimizin kredisi, zamanında ödenemediğinden dolayı ilgili kurumlarca yeniden yapılandırılmıştır? Yeniden yapılandırılan borç miktarı ne kadardır?
-Türkiye genelinde ve Denizli ilinde, aynı dönemler arasında kaç üreticimiz kullandığı kredinin geri ödemesini, yeniden yapılandırma olmadan önce yapabilmiştir? Yeniden yapılandırma sonrası, kaç üreticimiz kredilerini geri ödeyebilmiştir?
-Zor durumda olan çiftçilerimiz borçlarını ödeyebilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır? Kapsamı ne olacaktır?
-Türkiye genelinde ve Denizli ilinde aynı dönemler arasında, kaç üreticimiz borçlarından dolayı icra takibine uğramıştır? İcra takibine konu olan borç miktarı ne kadardır? Ne kadar bir borç bu yöntemle tahsil edilmiştir?
6-Türkiye genelinde ve Denizli ilinde aynı dönemde, ilgili kurumlardan kredi kullanmak için üreticilerimizce kaç başvuru yapılmıştır? Bunlardan kaçı krediye uygun görülmüştür?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı