REKLAMI GEÇ

Çiftçiye 134 Milyon TL’lik destek

Çiftçiye 134 Milyon TL’lik destek

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2014 yılında Denizlili çiftçiye 134 Milyon TL tarımsal destekleme yapıldığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2014 Çarşamba, 13:31

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye’nin dünyada tarım ve hayvancılık faaliyetleri konusunda çok büyük mesafe aldığını belirterek, “Ülkemiz Dünyada tarım ve hayvancılık ülkesi olma yolunda çok büyük aşamalar kat etmiştir. Bu yolda ilerleyen ilimizin de nüfusunun yarısı çiftçilikle uğraşmaktadır. Denizlimizde tarım ve hayvancılık potansiyeli gün geçtikçe gelişmekte ve büyümektedir. Bu manada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla yaptığımız koordineli çalışmalar neticesinde üreticilerimize yönelik yüksek gelir getiren projelerin de hayata geçirilmesi noktasında her zaman üreticilerimizi desteklemenin gayreti içinde olduk” dedi.

DENİZLİ’YE 134 MİLYON TL’LİK DESTEK
Tarım kesiminin gelişmesi noktasında desteklemeler yapıldığını belirten Yüksel, “Denizli’mize 2014 yılı içinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Bitkisel üretime yani kütlü pamuk, dane mısır, hububat ve baklagil fark ödemesi, sertifikalı fidan ve tohum kullanımı, iyi tarım ve organik tarım uygulamaları desteği, kimyevi gübre, mazot desteği gibi destekler için 45 milyon 310 bin 988 TL aktarıldı. Hayvansal üretime yani yem bitkilerine, erkek besi, buzağı, süt, hastalıktan ari işletme, su ürünleri, anaç sığır-manda, anaç koyun-keçi, küçükbaş verimliliği artırma desteklemeleri için 82 milyon 605 bin 450 TL, Ekonomik yatırımlar kapsamında 3 milyon 304 bin 750 TL, Makine ekipman desteği kapsamında 3 milyon 514 bin 945 TL, Bireysel sulama desteği olarak da 153 bin 719TL olmak üzere, toplam 134 milyon 889 bin 852 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. İlimiz tarımının güçlenmesi üreticilerimizin daha rahat ve huzurlu yaşam koşullarına ulaşması anlamını taşımaktadır. Bu anlamda yapılan her türlü desteğin ve yatırımın ilimize kazandırılması noktasında gayretimizi sürdüremeye devam edeceğiz, üreticilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Yorumlar

basicman   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 20:56

zenginlik katıyor.dolayısıyle toprak ağaları oluşmaya başlıyor.ben şahsen hakkımı helal etmiyorum.normal bir esnaf olarak bağkur,sigorta,kira ödemek için canımız çıkıyor,birileri milletin efendisi rolünü oynuyor.hadeee….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı