REKLAMI GEÇ

Çiğ Süt Desteklemeleri Ödendi

Çiğ Süt Desteklemeleri Ödendi

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. Dönemine ait olan ilk kısmının süt üreticilerinin hesaplarına aktarıldığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2014 Çarşamba, 13:17

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 2014 yılı ilk dönemine ait Denizli genelinde çiğ süt desteklemesi için toplamda 18 bin 265 süt üreticisine 92 bin 618 litre süt için 5 milyon 473 bin 231 TL destekleme ödemesinin bugün itibariyle süt üreticilerinin hesaplarına aktarıldığını duyurdu.

Yükse, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından üreticilerimize verilmesi gereken çiğ süt desteklemelerinin 2014 yılı 1. dönemine ait olan ilk kısmının ödemesi yapıldı. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk dönemde ilimiz genelinde üretici birlikleri vasıtasıyla toplam 18.265 üreticimiz çiğ süt desteklemesi için başvuruda bulunmuştur. Sisteme veri girişinin tamamlanması ve yapılan kontrollerin ardından ilimiz süt üreticileri üretmiş oldukları 92.618.054 lt. süt için 5.473.231 TL destekleme ödemesi almaya hak kazanmışlardır. Süt üreticilerimize verilecek olan süt destekleme ödemesi 23 Haziran 2014 tarihi itibariyle üreticilerimizin bağlı bulundukları birliklerin hesaplarına aktarılmış ve bugün itibariyle de süt üreticilerinin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. 2014 yılında soğutulmuş süte litre başına 6 kuruş, soğutulmamış süte ise 4 kuruş destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimizde süt üretimi yapılan yerleşim birimlerimizin tamamına yakınında süt toplama ve soğutma tanklarımız mevcut. Bu nedenle ilimizde üretilen sütlerin %98’i soğutulmuş süt olarak işlem görmekte ve süt üreticilerimiz litre başına daha fazla destek almaktadır” dedi.

DENİZLİ DE SÜT ÜRETİMİ ARTIYOR
Denizli de süt sığırcılığının ve süt üretiminin yükselişine dikkat çeken Milletvekili Yüksel; “İlimizde 2014 yılı ilk üç aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre üretilen süt miktarında 6.341.930 litrelik bir artış gözlenmiştir. Bu rakamlar ilimizde süt sığırcılığının ve süt üretiminin yükselişinin devam ettiğini göstermektedir” dedi. Denizli’nin süt üretimi konusunda önemli bir mesafe kat ettiğini ve bu konuda yatırımların devam ettiğini söyleyen Milletvekili Yüksel, “İlimizde günlük yaklaşık 1.600 ton çiğ süt üretilmektedir. Ülkemizde üretilen çiğ sütün % 3,6’sı Denizli’de gerçekleşmektedir.Süt üretim potansiyeli olan her yerleşim biriminde toplam 2.082 ton/gün kapasiteli 966 adet süt soğutma tankı mevcuttur. Ülkemizdeki 13 Onaylı Süt Çiftliğinden 6 tanesi İlimizde bulunmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı