REKLAMI GEÇ

Çıtak, ayçiçeğini festivalle tanıtacak

Çıtak, ayçiçeğini festivalle tanıtacak

Çivril’e bağlı Çıtak Beldesi bu yıl ilkini düzenleyeceği 1. Ayçiçeği ve Tarım Festivali’ne hazırlanıyor. Festivalin amacı, yıllık 5 bin ton ayçiçeği üretilen beldenin tanıtılması.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2010 Pazartesi, 17:07

Çivril İlçesi’ne bağlı Çıtak Beldesi, bu yıl ilkini düzenleyeceği 1. Ayçiçeği ve Tarım Festivali’ne hazırlanıyor. Denizli’nin en büyük beldesi olan ve 6 ilçeden büyük olan Çıtak, Türkiye’nin ayçiçeği ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. Sulanabilir bir arazi yapısı üzerinde olan beldede ise her yıl 5 bin ton ayçiçeği üretimi yapılıyor.

Fabrika kurulacak
80 bin dekarlık tarım alanına sahip beldede, 40-50 bin dekarlık alan üzerinde ayçiçeği üretimi yapılıyor. Bölge, yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Yakın zamanda 20 bin TL’lik bir yatırım ile özel bir şirket tarafından kurulacak olan fabrika ile gıda sektöründe de adını duyuracak olan belde, bu yıl yapacağı festivalle de ayçiçeğini dünyaya tanıtacak.

Hem beldeyi hem de ayçiçeklerini tanıtacaklar
Festival hakkında bilgi vermek amacıyla, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen, Çıtak Belediye Başkanı Sadri Porhan, bu yıl ilki yapılacak olan Ayçiçeği ve Tarım Festivali ile bölgelerinin tanınacağını ve tarım sektöründe yatırımcıların bölgeye olan ilgisinin artacağını belirtti. Porhan, “Bölgemiz daha önceleri meyve yetiştiriciliğinde önemli bir merkezdi. Arazilerimizin sulanabilir olması, bizleri ayçiçeği yetiştiriciliğine yönlendirdi. Şu anda Türkiye’nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir bölümünü bu bölge karşılıyor. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Bunun için bu yıl ilkini yapacağımız Ayçiçeği ve Tarım Festivali’ne tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

7, 8, 9 Ağustos günlerinde yapılacak olan festivalde, ünlü sanatçılar İsmail YK, Hasan Yılmaz ve Lara sahne alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı